Skip to main content

Crtice sa Sonusa

Prošlog tjedna održan je Sonus festival, a kako je posljednje dane ovog festivala vidio splitski tech-house DJ-a i producent, malesh koji je nedavno izdao traku za Decoded Mini Records pročitajte u nastavku.

Piše: 

{youtube}3ikoUE2TW34{/youtube}

Posljednja večer u Kalypsu je bila rezervirana za Perlon. Zip je puštao prozračnu glazbu, sa snažnom pozitivnom porukom i nekim starim i posebnim stvarima, koje kao da pružaju kontakt s jednim pozitivnijim dobroćudnim modusom postojanja. Sam Thomas Franzmann aka Zip je nasmiješeni dobroćudni Nijemac, i to se itekako osjeti u njegovoj glazbi. Neki DJ-evi su dominantno agresivni, neki su seksi, neki su kombinacije svega toga, a Zip je jednostavno human. Emocionalni pejzaži koje pruža publici su poprilično jedinstveni, za sve godine autorovog odlaženja na partije.
{youtube}SIhtwLgu_NU{/youtube}
 
Što se same lokacije tiče, svjetlo je bilo diskretno, a posjetitelji sretni i zadovoljni, samo s par iznimaka. Naravno, gužva je počela nastajati kad je stigao Ricardo Villalobos. Sebi ostavlja prostor u miksu ili ga stvara, za, kako sam kaže, igru poput djeteta. Vrhunac seta je bila ovog ljeta neizbježna "Never Grow Old (Re-Plant)" od Robert Hooda.
{youtube}iC6sOXnBglE{/youtube}

Nakon Martin Woernera i "Struggle" set mu poprima prilično brutalnu notu, i nevina dječja igra u Villinom umu se pretvara u potpunu kataklizmu.

No, klub koji je definitivno imao najbolju vibru i ekipu je bio Aquarius. Večer sa Seth Troxlerom i Hot Since 82 je bila odlična. Daley Padley-eva publika su zlatni britanski dečki i cure, "najkulerskiji" ljudi koje ćete vidjeti u životu.  Fotogalerija.

Aquarius je bio prepun i idući dan u after beach party izdanju, isto s jako dobrom vibrom i ekipom koja je pratila beatove najraverskije kockice Berghain ekipe, Len Fakija. Što se tiče same Papaye, popunjenost je bila na maksimumu.
{youtube}DfIOKOPHkZo{/youtube}

Na Cadenza večeri Valentino Kanzyani i posebno Luciano su promovirali svoje viđenje festivalskog "Balearic" zvuka koji je kako sam Luciano kaže mješavina raznih glazbenih elemenata. "Anything goes" ili dozvoljeno je sve što će pokrenuti najšire mase ljudi.
{youtube}i3IjxUUVELc{/youtube}

Kod Luciana i Vagabundosa nema podjele na kužere i ne-kužere, niti bilo kakvih drugih društvenih ili statusnih podjela. Njihove putujuće zabave pohode svi, pa i najšire mase.

Sami klubovi su osjetno pojačali razglas, te je to sada potpuno drukčije nego prijašnjih godina, zvuk je usmjereniji i puno brutalniji, i stavlja glazbu u prvi plan.
{youtube}5oa6e3DcBbs{/youtube}

Također ove godine su naši DJ-evi i producenti članovi Ekstrakta, Sirupa, UESa, zagrebačka uzdanica Felver, kao i dalmatinske snage Mariano Mateljan, Tomislav Rupić, Mate Kokić i Liquid, nositelji poznatih zagrebačkih, a i splitskih klupskih večeri dobili dobru i dužu noćnu satnicu. Ukratko ovo je bila definitivno najjača verzija Sonusa, a čini se i drugog susjedskog festivala ove godine. Zrće se za vrijeme ovakvih festivala malo pomalo definitivno profilira u obećavajuće mjesto za partijanje.
 

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2