Skip to main content
  • 15.02.2010.

Recenzija: Euforija na koncertu Depeche Modea u ZG Areni + video

Elektro institucija Depeche Mode održala je koncert u prepunoj zagrebačkoj Areni.

Piše: 

Naslovna foto

Depeche Mode

U okviru svjetske turneje Sounds Of The Universe Depeche Mode su predstavili, istoimeni, 12. studijski album, ali i  većinu svojih hitova, za publiku koja je nemalo reći bila u euforičnom transu..zvuka i pokreta.

Set lista
In Chains
Wrong
Hole To Feed
Walking In My Shoes
It's No Good
A Question Of Time
Precious
World In My Eyes
Insight
Home
Miles Away / The Truth Is
Policy Of Truth
In Your Room
I Feel You
Enjoy The Silence
Never Let Me Down Again
bis:
One Cares
Stripped
Behind The Wheel
Personal Jesus

Koncert Depeche Modea u zagrebačkoj Areni otvoren je s In Chains, uvodnom pjesmom novog albuma, i Wrong, prvim singlom skinutom s njega, da bi potom uslijedile nešto starije pjesme, među kojima je publiku na noge podigla brza A Question Of Time.

Nakon emotivnog  Walking in my shoes, ( sa suzama u u očima ), publika je "eksplodirala" na jedan od najvećih hitova Depeche Modea Enjoy The Silence, koji je otpjevala zajedno s frontmenom Davidom Gahanom. U nešto lakšem ritmu vođa benda Martin Gore, također izvrsno prihvaćen, otpjevao je Insight i Home.

Depeche Mode podsjetili su također i na uspješnice I Feel You i Policy Of Truth za vrijeme koje su iz publike poletjeli baloni.

Koncert je trebao završiti s Never Let Me Down Again, no publika je Depeche Mode pozvala na bis, pa je nakon još nekoliko standardnih pjesama i dva sata svirke zaključen s Personal Jesus. Na futurističkoj pozornici na velikom video zidu i projekcijskoj kugli izmjenjivale su se projekcije koje su, uz fenomenalne svjetlosne efekte, upotpunjavale cjelokupni odličan dojam.

Depeche Mode nastupili su u standardnoj postavi – David Gahan (glavni vokal) Martin Gore (klavijature, gitara i vokal) te Andrew Fletcher (klavijature), te uz prateće glazbenike Christiana Eignera (bubnjevi) i Petera Gordena (klavijature).

Dug put od banda s instant pop hitovima do ozbiljne electro institucije s internacionalnim kultom sljedbenika, Depeche Mode danas, u najzrelijim godinama, unatoč svemu, još uvijek prkosi zakonima gravitacije, i sigurno neće pasti. Uglavnom.. malo je za reći, teško za opisati;  savršen koncert 😀 ..koji treba doživjeti…

U prilogu naša suradnica Martina Čepić iz Zadra donosi i kratki video prilog:
{youtube}TB8JgCc0Mhc{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2