Skip to main content
  • alt
  • 5.03.2015.

10 godina Trip to Zion kolektiva

Ako već ideš na trip zašto to ne bi bilo u Zion? Tako se u ožujku prije točno okruglih deset nekoliko entuzijasta ispreplelo u kolektivno klupko glazbe koje deset godina kasnije još uvijek dere floorove.

 
Kroz ovu dekadu ugostili su popis bandova, izvođača i sound systema iz regije i inozemstva koji izgleda kao “tko je tko” pa ste na debeli bass mogli plesati s ekipom poput Dubioza Kolektiva, Antenata, ST!llnessa, Radikal Dub Kolektiva, S.A.R.S.-a,  kao i šarolikom lepezom aktualnih svjetskih izvođača poput Dub Inc.-a, Ez3kiel, Benny Page, Alpha & Omega, Mungos Hi Fi, Soom T, OnDubGround, Aries, Interlope, Braintheft, T_!, Tsunami Wazahari, Psychedelic Orchestra, DJ Bonz, L33, Paul Fox & Jonah Dan…

alt

 
Kako bi dostojno proslavili jubilarku Zionci su pripremili 3 odvojena rođendanska partyja. Prvi se u obliku dokumentarca “Svakodnevna pobuna” održao u utorak 3. ožujka u Kinu Europa pod zastavom krilatice Drugačiji svijet je moguć!. Nakon toga ste u 21h mogli uloviti glazbenu priču “Journey to Jah” u kojoj Nijemac i Talijan osvajaju Jamaicu na krilima reggaea. No da ne visimo na onome što smo propustili krećemo dalje.
 
Večeras oko desetke klub Attack, AKC Medika, ćete naučiti kako da se vješaš po lijanama beata tako sočnog da te ni bol u bedrima ni izlizane cipele neće spriječiti da ne plešeš po klupama u partyju ” Jungle škole”. Ovdje vas raširenih ruku s ravnalima i imenikom u koji upisuju sve minute koje odmaraš od podija čekaju Chopstick Dubplate LIVE, koji čini poznata trijada jungle DJ-a i producenata, Jacky, Murda i Aries a tu su i
Sheco, Peter Po$h i Jan Becele.

alt

 
Propustite li današnju feštu jer ne želite sutra voziti podočnjake u tačkama na posao frke nema ni malo, jer je treći B-day party na nadnevak subotnjeg dana rezerviranog za čagu i plesnu katarzu. 14. ožujka u Močvari reggae/dub/dubstep/drum ‘n’ bass dere na ” Bass Explosion 420″. Tu su Jan Becele (Bass Explosion 420), Agregat (Subjekt, Trip to Zion), Leeks (Dirty Beatz), Sapleo (Volumen). Pod će se tresti, stakla vibrirati i osjetit ćeš ono ugodno strujanje uz kralježnicu koje se penje do tjemena, skroz dok ne razvuče lice u osmjeh.

E pa ako je ovo tvoja šalica čaja ili krčag pive, reci nam koliko godina slavi Trip to Zion i 13. ožujka (da, da, petak 13. je) u podne ne ideš do OK korala već virni ovdje da vidiš ide li jedna od dvije karte upravo tebi.

 
Momcima želimo sretnu desetku i još 105 pa opet!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2