Skip to main content

Algoritam Giveaway: osvoji 2 knjige

Algoritam je renomirani nakladnik, distributer strane knjige, multimedije i udžbenika za učenje stranih jezika, te ovom prigodom nagrađuje čitatelje ili čitateljice KS s dvije knjige zanimljivog sadržaja.

Piše: 


Ocean na kraju staze
Uspomene iz djetinjstva znaju ostati prekrivene i prikrivene naknadnim stvarima, poput dječjih igračaka zaboravljenih na dnu pretrpanog ormara odraslih, ali nikad se ne izgube zauvijek. Knjiga koju držite u ruci tanak je svezak, ali dubok poput oceana. Ona priča o povratku u rodni kraj, o vožnji cestom koja je nekoć bila puka seoska staza… i o dosezanju mjesta gdje uspomene ostaju žive. Ocean na kraju staze razmatra djetinjstvo, ali nije dječja knjiga; razlaže načine na koje ono određuje i uvjetuje odrasle godine, no uvijek ostaje skriveno, nikad posve dokučivo, nikad posve spremno za oblikovanje u sjećanju. Možda zato što se u njemu kriju spoznaje o grozotama koje odrasli nipošto ne bi smjeli znati. Uronite s Neilom Gaimanom u vrijeme kad ste imali sedam godina: kad ste bili slabi i često posve bespomoćni, ali kad ste u isti mah znali kako se to točno u kapljici vode može kriti cijeli svemir. Ova nova knjiga autora Američkih bogova, Koraline, Zvjezdane prašine, Knjige o groblju i stripovskih fenomena Sandman i 1602 već je požnjela brojna svjetska priznanja i uvukla se u srca kako starih poklonika Neila Gaimana, tako i onih koji su ga kroz nju tek otkrili – i zavoljeli. Ocean na kraju staze u hrvatskom izdanju dolazi uz originalno likovno rješenje Stardust LAB-a i u prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa.

Charliejev svijet
Charlie je krenuo u srednju školu. Iako nije najveći luzer, daleko je od toga da bude popularan. Introvertirani tinejdžer, stidljiv, povučen, inteligencijom koja daleko premašuje njegovu dob, socijalni čudak, on je osebujna pojava, podjednako odlučan živjeti svoj život koliko je odlučan od njega i pobjeći. Nizom pisama koje šalje nepoznatoj, anonimnoj osobi, prikazuje svoje mukotrpno probijanje kroz nebrano grožđe prvog razreda srednje škole u jednom predgrađu Pittsburgha, kroz one vrtoglavo divlje i dirljive dane koji se obično nazivaju odrastanjem. Književni debi Stephena Chboskog postao je kultni fenomen otkako je objavljen 1999. godine. Roman je proveo više od godinu dana na listi bestselera The New York Timesa, a sâm autor ga je 2012. ekranizirao u istoimenom filmskom hitu s Loganom Lermanom, Ezrom Millerom i Emmom Watson u glavnim ulogama. U izdanju Algoritma imamo ga priliku čitati u nadahnutom prijevodu Nike Antunac.

Algoritam je odlučio naše čitatelje i čitateljice iznenaditi sa slijedećim nagradama:

1. nagrada
knjiga "Ocean na kraju staze"

2. nagrada
knjiga "Charliejev svijet"

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Odgovori nam na pitanje: Kako se zove nakladnik koji poklanja knjige u ovotjednom Giveawayu?

Shareaj članak na svom FB profilu, s uključenom opcijom Public/Javno kako bismo mogli virnuti jesi li se pridržavao pravila i to je to.

Točne odgovore pišite isključivo u Facebook komentaru ispod ovog članka. Slučajnim odabirom pobjednike ćemo proglasiti u nedjelju, 01. veljače 2015. godine u 18 sati.




disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2