Skip to main content
  • alt
  • 26.05.2015.

Aril Brikha se vraća u Hrvatsku

Vodički Opium još će jednom ovoga petka učiniti ono što svaki opium koji drži do sebe nosi kao manifest, transportirati će te u drugo stanje svijesti.

 
Opijen ritmom, zamagljenih margina stvarnog i nestvarnog, kada zalupiš vrata od ureda, pospremiš skripte i dokumente u ladicu i zavežeš žnjirance na onim cipelama u kojima ti je ugodno plesati do zore krećeš na još jednu vikend eskapadu.

alt

 
Opium te 29. svibnja, oko desetke poziva da ukližeš na friški Doom party. Nakon što je prošlim partijem upravljala domaća glazbena enciklopedija koja jest Petar Dundov ovoga puta skačemo preko granice po gospodina Brikhu.
 
Aril Brikha, rodom iz Irana, svoje je prve stvari krenuo slagati u posvojenoj domovini Švedskoj, s krhkih 16. Elektronička buba ga je ugrizla i nakon toga protuotrova nije bilo. Prjatelji tada mlađahnog Brikhe oduševljeno su ga obavijestili da je ovo što stvara zapravo fini detroitski techno i počeli ga snabdijevati snimkama Roberta Hooda i Berlin’s Basic Channela. No kako granice nisu nešto što za Brikhu nosi pretjeranu težinu “Groove La Chord” iz 1998. ih je u potpunosti ignorirao. Aril sam je bio u potpunosti iznenađen uspjehom trake koju je prvenstveno smatrao samo potencijalnom B stranom jedne ploče. No tada je ona procurila do uha Derricka Maya koji će i izdati “The Art Of Vengance” na na svom Fragile Records labelu. Ostalo je, kako kažu, povijest.

alt

 
Nakon ovoga izašao je eksplozivno uspješan album “Deeparture In Time” u potunosti načinjen samo jednim klavijaturama, drumm machineom i Atarijem i zatim slijedi njegova remasterirana verzija ” Deeparture in Time: Revisited”. S vremenom su nastali i golemi album “Ex Machina” i EP-ji “Winter EP” i “Akire”.
 
No kako smo u našem kutku balkana poznati po gotoljubivosti gostu će iza pulta društvo praviti A+, Edy C. i Scheva. Ujedno volimo da ti i ostane ponešto novca u novčarci i za neki masni jutarnji burek nakon partyja pa tako dijelimo 2×1 upad da ne bi trebao ubacivati pedesetku u škrabicu. Reci nam od kuda potječe Aril i u petak u podne se nalukni vidjeti plešeš li baš ti u petak u Opiumu u novoj inačici Dooma. Sretno!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2