Skip to main content
  • dosem
  • 25.11.2014.

Bombastično gostovanje u Rijeci

Već gotovo pet godina izdaje house i techno bombe na etiketama kao što su SINO, Carl Coxov – Intec, Tronic, Suara, Break New Soil i mnogim drugima.

Piše: 

Naslovna foto

dosem


U riječki Stereo klub 13. prosinca stiže Dosem, u sklopu promotivne turneje za album “City Cuts”. Ulaznica je 50 kn do ponoći, a 70 kasnije, a Vi možete osvojiti 3×1 besplatnu u našoj nagradnoj igri na dnu članka.

Uz futuristički i duševan pristup svojim produkcijama, daje im jedinstven sjaj. Kada je izdao traku “Trust” i EP “From The Edge” pokazao je tu svoju karakterističnu osobinu te je počeo uživati veliku podršku od DJa kao što su Sasha, Carl Cox, John Digweed, Joris Voorn te Laurent Garnier. Putanja za Dosema, te veliki porast dogodio se kada je potpisao za Technasia-in Sino 2008. sa svojim vječito uklesanim klupskim hitom "Silent Drop“.
{youtube}YghdQ-22Sio{/youtube}

Međutim, dokaz Dosemovog potencijala dolazi 2011.g kada je dobio sve pozitivne kritike za svoj debitantski album “Parallel“. Uslijedio je niz zvučnih izdanja koja uključuju njegov “Origin” EP na Christian Smithovom Tronic imprintu, obrade za artiste kao što su Technasia, Uner, Gregor Tresher, Max Cooper, Alexander Kowalski, Henry Saiz.

Njegova svjetska slava kao producenta davala je na značenju njegovom DJ profilu te je pozvan da postane članom mnogih renomiranih partija i festivala diljem svijeta, poput : Berghain, Space Ibiza, Fabrik, Ministry of Sound, Ushuaia, Pacha, Rex Club, Fuse, Awakenings, Klubbers Day, Monegros Desert Festival…

SIN aka Tin Koraš dolazi iz Zagreba. 2010. godine sa kolegom Andrijom a.k.a Lupusom pokreće niz plesnjaka pod nazivom Green Sensation, koji se i danas održavaju, te imaju sve veću podršku publike. Početkom 2013 dolazi do F-cluba (Zagreb) te postaje njegov resident DJ. Nedugo zatim pridružuje se House Tuner ekipi i postaje jedan od voditelja House Tuner Show-a na radio Zelini. Riječka publika ga je imala prilike čuti na Pure Underground eventima.

LABOZZ je počeo sa svojim radom 2009. godine. Ljetne sezone 2010. i 2011. pokazao se puštanjem glazbe na plaži Zrće. Tih godina sudjelovao je u „Collegium“ organizaciji partija na brodovima i puštanju glazbe. Od 2013. godine osnovao je i krenuo raditi na „Pure – Underground Rijeka“ projektu. Ima ulogu predstavljanja lokalnih i globalnih glazbeno talentiranih izvođača. Od 2014 godine on je također i dio „Reload“ organizacije te kuje leguru riječke underground scene. S ljubavlju prema glazbi i ljudima koje voli usrećiti glazbom za plesanje, precizno odabire trake za techno i tech-house dozu plesnjaka. Publika je uvijek nanovo iznenađena njegovim nastupom!

WIDE CUT ima 26 godina i dolazi iz malog mjesta Dobreč iznad Lovrana. Njegova strast i ljubav prema elektronskoj glazbi posebice technu osjeća još od desete godine. U ranim godina posjećuje prvi party koji na njega ostavalja jak dojam i neku specijalnu vezu. Mixanjem se počeo bavit 2010 god. jer prije nije baš bio u mogućnosti i prilici. 2013. g upisuje Spiritovu DJ radionicu kako bi potvrdio znanje i naučio još ponešto korisno. Uz tu radionicu uspješno je završio i scratch školu kod iskusnog instruktora DJ Jopa. Nakon završenih radionica dobio je puno više samopouzdanja u sebe i svoj nastup. Njegov zvuk je malo teži techno, ali ne prebrz, ali isto tako kombinira i druge smjerova poput tech housa i minimal.

Nagradna igra 3×1 karta!
U FB komentaru ispod članka napišite barem jednu etiketu za koju je izdavao Dosem. Dobitnike objavljujemo 12.12.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2