Skip to main content
  • alt
  • 28.09.2015.

CineStar – Amy: Cura iza imena

Prošlo je više od 4 godine od kada svijet živi bez glasa koji se rađa jednom u generaciji.

 
Stil života, apokaliptična romansa, izgaranje u bljesku fotografskog blica i pod povećalom javnosti koje ju je emocionalno trgalo na komadiće dovelo je Amy do smrti od trovanja alkoholom 27. srpnja 2011. i ispunila je svoje vlastito mutno proročanstvo kako sumnja da će doživjeti 28. Time se pidružila klubu 27, neobjašnjivom fenomenu onih koji su se na glazbenom zvjezdanom nebu pojavili kao blještavi komet ppout Briana Jonesa, Jimija Hendrixa, Janis Joplin, Kurta Kobaina…
 
alt
 
Zauvijek mladi, zaleđeni na filmskim rolama, u fotografijama i studijskim snimkama, nastavljaju živjeti dalje kao ikone nestale na vrhuncu. Po mnogima najbolje vrijeme da se povučeš. Možda je smrt nužna za ulaza u legendu.
 
Team odgovoran za dokumentarac Senna iz 2010. još jednom je na sebe preuzeo odgovornost dostojanstveno ispričati nečiju priču ostavljajući u njoj što je više moguće samih riječi svoj biografskog objekta. Dokumentarni film je pod redateljskom palicom Asifa Kapadia počeo zadobivati oblik sakupljanem sveg dostupnog materijal i intervjuima s ljudima koji su je poznavali najbolje, i čije povjerenje su prvo trebali zaslužiti jer su nerado pričali o gubitku.

alt

 
Ubrzo je postalo jasno da Amy ne samo da je imala glas koji je pokorio svijet već je sama pisala i tekstove i glazbu i pjesme su postale njena osobna katarza i ključ za razumijevanje kompleksne osobnosti iza njih. Koncept je pronađen. Film će biti vrsta moderniziranog parafraziranog pozapadnjačenog Bollywodskog filma u kojem se narativ proteže kroz pjesme postavljene kao kralježnicu koja drži priču života uspravnom.
 
Kako je išao proces da se inteligentna talentirana djevojka iz Londona, koja nikada nije ciljala na slavu već je samo željela pjevati, ureže u kolektivnu svijest kao zvijezda, kako gubitak privatnosti mijenja ljude i kako nitko nikada zapravo nije spreman za slavu i kako je umirati polako i javno na naslovnicama tabloida, pogledate u CineStar Avenue Mallu. Dijelimo 2×1 kartu za AMY, a od vas trebamo odgovor s koliko godina je Amy Winehouse napustila svijet? Dobitnike biramo 2. listopada u podne. Karte će vrijediti od 3. listopada narednih tjedan dana za sve projekcije u CineStar Avenue Mallu. Sretno!
{youtube}_2yCIwmNuLE{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2