Skip to main content
  • 12.12.2014.

Corrie, od modnog dizajnera do cijenjenog svjetskog DJ-a

DJ Corrie danas slovi kao jedan od najuzbudljivijih glazbenika britanske acid tech-house scene, a izdaje i pod pseudonimima Aquanauts i Sambal. Njegova izdanja u svojim setovima rado puštaju Loco Dice, Marco Carola, Richie Hawtin, Miss Kittin, Stacey Pullen, Craig Richards, John Digweed i mnogi drugi.

Piše: 


Stigavši u London, 1985. je imao namjeru „uspjeti“ kao modni dizajner, no umjesto toga strast prema glazbi odvela ga je u smjeru DJ-inga i produkcije.

U svom stvaranju Corrie je nastavio koketirati s modom okupljajući na svojoj party večeri nazvanoj „Roma“ jedinstvenu, šaroliku i inspirativnu ekipu koja je uz zvuk acid housea i techna s početka 90-tih prenijela glas o nadarenom glazbeniku sve do berlinskog Tresora, Moskve i New Yorka. U svojih preko 25 godina DJ karijere objavio je preko 60 singlova, remixa i kompilacija za glazbene etikete kao što su Sony, Epic, Fabric, Lucidflow, Harry Klein Records, Presslab, Bosh, 4 Kenzo, Evasive i dr., a od samog početka potpisnik je izdanja za jednu od najpoznatijih britanskih etiketa Wiggle koju su prije 20 godina osnovali Nathan Coles, Terry Francis i Evil Eddie Richards.

2007. pokrenuo je i vlastitu etiketu Eat More Beef Music kada zapravo započinje njegovo virtualno prijateljstvo sa splitskim Acilectro crewom koji će u subotu 13.12. odigrati ulogu domaćina, te ugostiti Corrie-a u klubu Kameleon u Splitu. Pille & Lushi će se ovom prilikom prisjetiti svog Plunk Funk EPa, kojeg su na vinilu izdali za Corrievu etiketu. Ulaznice se mogu nabaviti u klubu Kameleon, u pretprodaji po cijeni od 30 kn, a na dan događaja po 50 kn.

Nagradna igra!
Osvojite 2×1 ulaznicu, a u komentaru ispod članka napišite barem jednu etiketu za koju je izdavao Corrie. Dobitnike objavljujemo u subotu do 15h.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk