Skip to main content
  • alt
  • 27.03.2015.

KSET i Sirup ujedinjeni bassom CTF-a i JabbaTona

Zašto voliš bass? Nemaš pojma, ali ima nešto u osjećaju kada frekvencija tako dobro sjedne da osjetiš mravce kako plaze kralješcima i želiš se nasloniti na zvučnik čitavim tijelom.

 
Ali nemoj, jer bismo voljeli da sačuvaš svoje uši za sve auditorne avanture koje još dolaze jer sutra je jedan poseban dan za bass entuzijaste. Dvostruka godišnjica i ujedno i opraštanje od desetljeća koje smo proveli s JabbaTonom i slavlje upravo polovice desetljeća predvodnika uspona bass kulture Chew The Fat CRO!

alt

 
Kada, gdje, kako i zašto? 28. ožujka, JabbaTon desetka u KSET-u, Chew The Fat! CRO petica u Sirupu, tako da prvo navratiš u KSET zatim se preseliš na slatki podij Sirupa i kao odgovor na konačno pitanje dolazi protupitanje s kojim počinju sva sjajna sjećanja, “Zašto ne?”.
 
Na umirovljenju i posljednjem pozdravu JabbaTonu vraćamo se na njegovo rodno mjesto i ponosno ugošćujemo Diyalu, kraljicu hip-hop eksperimenta koja će nastupiti live i ujedno premijerno predstaviti novi spot Gedup na kojem je surađivala s majstrom režije Filipom Filkovićem koji je već utisnuo svoj trag na prethodnim “Wander” i “Heart Juice” 
{youtube}Jt8nfdX6Sgo{/youtube}
 
Ali znate onu kad je bal… E pa bal jest, pa si navuci plesne cipele jer live će se na flooru KSET-a zateći i funky hip hoper Tone Tuoro čineći premijeru spota dvostrukom kako i on donosi svoj novi uradak, spot za traku “Up There” koja će sjesti na novi travanjski EP “Diversity”.
 
A za sve vas koji spomenute žmarce osjete kada je u pitanju drum & bass dovodimo antologijsko ime scene, jedan od najžešćih live d’n’b nastupa s ovih prostora u režiji benda Dženeration 81 iza kojeg se kriju Janko Novoselić, Theron Tourett (ABOP) i Davor Vrdoljak Venom.
{youtube}L2L-iDajb0I{/youtube}

Kako to još uvijek nije sve jer kad se slavi desetka slavi se pošteno tu će biti i DJ Floycide, DJ Chill, sami JabbaTonci Nesho i Koknee i DJ Corea.

 
I onda smo u Sirupu koji noćas pleše s Udom Brennerom, predstavnokom megapopularnog slovenskog kolektiva Zeleno Sonce koje sija funk/soul/latino/afro-beat/yugo groove/disco zrakama, a tu će biti i rezidenti Kick It! programa Mr Dirty Hairy i Borovich. Udo će usijati Sirup svojom vrsnom tehnikom old school mixanja rijetkih ploča koje dolaze iz cijelog svijeta i iz raznih perioda, a koje u sebi nose blago psihodelično ljuti groove pa doleti oko 23.30 i do 1 upadaš za dvadesetku, nakon ubacuješ još 10.
 
Ali u subotu pikamo 5. svijećicu u Chew The Fat! CRO tortu. Na podiju te maze glazbeni pipci drum’n’bass, garage, trap, dubstep i bass house zvuka CTF-a, a na lineup sjedaju Street Creeps, Pips, JavvaTonci Rea i Kodin, zatim Yesh, DMT, MC Tone Tuoro i VJ-polygon.

alt

 
I tako ova dipolna godišnjica jednako magnetsko privlačnih programa započinje u KSET-u oko desetke, upadaš free do 23, do ponoći daješ 10 HR novaca, a nakon 20, dok Sirup kaže da dođeš sat iza ponoći gdje bi ti inače upad bio 30HR novaca, ali ako su te požigosali u KSETU plaćaš 20.
 
Ili se jednostavno igraš s Scenom koja voli da ti novčarka ostane ili postane debela i puna pa nam odgovori koliko godina slavi JabbaTon i Chew The Fat ! CRO i sutra, 28. ožujka u podne dijelimo 3×1 kartu s kojom upadaš u oba kluba. Pis aut!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk