Skip to main content
  • alt

Marko Nastić zatvara Primoštensku Auroru

U Lijepoj Našoj nalazi se jedno divno mjesto, Primošten, a u njemu zakriljen klub zaštitnik elektronike koji ime prikladno dijeli s rumenom zorom ponad horizonta.

 
Ljetne noći su prošle, tisuće i tisuće stopala napisalo nova sjećanja u mraku podija i vrijeme je da se štafeta preda klubovima dublje usađenim u kontinent za jesenske partyje koji tek imaju doći.
 
Na spuštanje zastora Aurore u subotu, 12. rujna, dolazi apsolutno i potpuno nezamjenjivi Marko Nastić kojem podršku pružaju naša velika glazbena institucija Pero Fullhouse, Edy C, ponosni tatica Decoded Recordsa i Butters kao dio Decoded obitelji.

alt

 
Kako devedesete nisu bile najljubaznije godine za Balkan, Marko i ekipa su protiv netrpeljivosti i tamnog naličja sukoba odlučili voditi borbu glazbom, gradeći u procesu jednu od najboljih scena istočne Europe koja je potakla Mixmag, The Face, DJ i NME da sipaju hvalu na sve strane.
 
Synthovi, drum mašine i sve što proizvodi zvuk utonuli su u svijest još u pred teenagerskim godinama i Markov put je bio već ispisan i vođen ljubavlju. Još prije no što je puhnuo 18 svjećica oformljen je Teenage Techno Punks, čopor mladih zaljubljenika koji donose u svijet nešto novo i svježe i riječ o nevjerojatno talentiranom klincu s radnim navikama mnogo starijeg čovjeka uskoro se proširila srpskim podzemljem i zatim probila granice. 
 
Dok je techno sipio preko linija Europe u ranim 90-ima politička situacija je oštrila kandže rezultirajući represivnim mjerama koje su nabavljanje dobre glazbe učinile iznimno teškim. No kako je radost i zajedništvo lijek protiv bilo koje vrste netrpeljivosti i mržnje ovo je ujedno i doba kada je Nastić sa svojim teamom počeo bacati free techno partyje za sve one koji su željeli bijeg od svakodevice. Želja da načiniš nešto lijepo za svoj grad i svoje mlade ljude prerasla je u partije koji su postali legendarni i u mnogočemu pokrenuli kotačiće elektroničkog buđenja.

alt

 
Započevši u čistom technu, kako se scena otvarala i liječila sama sebe i ljude kroz glazbu, tako je i stil evoluirao. Na setovima s tri decka sada se uz techno zatekne i house i minimal i bilo koja traka koja zareže dovoljno duboko. Bio je i dio originalne ekipe Recycled Loopsa no po gašenju ovog labela  pridružuje se Kanzyanijevom Jesus Loved You i započinje tri vlastita labela Recon Warriors, Recon Light i Traffica. Prva neeuropska turneja započela je 2002. u Brazilu no pozivi na gaže se sada redovito slijevaju iz svih zakutaka svijeta. Od 2006 možete ga loviti i na radio valovima kao domaćina emisije “Music For Body and Soul” na vodećoj srpskoj radio stanici B92.
 
Pa dam sačuvamo 70 dlakavih kuna u novčarci pitamo vas kako se zovu Markova tri labela. Odgovori, podijeli članak na svom FB profilu s uključenom opcijom “Javno” i pozovi pet frendova da ti lajkaju komentar ispod članka  voila. Dobitnike 4×1 karte eci peci prst bira u subotu, 12. rujna do 13 sati! Sretno!
 
Marko, Pero, Edy i Butters čekaju! Dođi zatvori Auroru s njima! Pa do nekih drugih ljeta ostanite nam zadovoljni, rasplesani i zauvijek gladni kvalitete!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop