Skip to main content
  • 30.08.2016.

Nagradnjača – Rujan u Revelinu!

U posljednjim si danima kolovoza, i iako još službeno nekoliko tjedana kalendari sugeriraju da je ljeto, nosnice već osjećaju mirise pokojeg šuškavog lista koji je napustio stablo, a oči sunce ispračaju znatno ranije.

 
No to ne sprečava Revelin da ravea rujanskim ritmom. Bilo je to davno davno prije kada su vrijedne ruke pod dubrovačkim nebom krenule slagati kamenje onoga što će postati to što danas zoveš kulturnim klubom Revelin. Sumnjamo da je itko od graditelja, licem opaljenim od sunca, 1463. mogao predvidjeti da će utvrda kroz stoljeća mutirati u plesnu meku pogonjenu strujom koju još nisu poznavali u zemlji koja još ne postoji. No sve se ovo dogodilo, a sada se događa još nešto.
 
Srijeda, 31.kolovoza, donosi tako kraj jedne etape. Uz zahvale, razdraganost, emocije i kante sjećanja na ljeto 2016. zatvara se serijal od 12 rundi DANCElectric Residencyja, gdje će se uz samog domaćina DANCElectricPHILIPEa, Dj Speeda, Milana Ratkovića i PhiberOptica pridružiti i finalist Dj natjecanja Joško Leoni. Ovo intenzivno house iskustvo s pokojim piknikom na tvrđoj techno livadi maše u pozdrav do narednog ljeta i novih priča pa mahni i ti uz DANCElectric Residency ϟ Closing edition.

 
Jesenska ruha su bogata, meka ali opet prozračna pa se u jedno takvo odijeva i tvrđava na kamenu u novom rujanskom projketu naziva "#TheWeekend". Koja je premisa pitaš? Ideja je da će svi zaljubljeni i beznadno zauvijek zapleteni u ljubazne kandže housea naći svoje mjesto pod suncem babljeg ljeta zahvaljujući gostovanju jedne velike diskografske kuće. U prvoj inačici, otvaranje predjeseni pripalo je Toolroomu koji će čitav vikend za pult furati svoje izvođače. Pa tako od 2. – 4. rujna večeri preuzimaju Technasia, Prok & Fitch, Weiss i Pete Griffiths, a domaći dečki u podršci su DANCElectricPHILIPE, Audiometric, Speed i Phiber Optic.

 
Iza imena Technasia koje bijesni noćnim dijelom persone skriva se Charles Siegling koji je zrak udahnuo prvi puta u Parizu. Kao temeljni monomer gospodina Sieglinga nalazi se znatiželja i istraživanje kulturne međuigre Istoka i Zapada. Započeo je svoj put kao međunarodni ambasador zvuka spojivši se s hongkonškim Amilom Khanom s kojim je namjeravao revitalizirati jugoistočnu Aziju kao legitimno tržište elektroničke glazbe. Preko deset godina suradnje rezultiralo je nekima od glazbenih evergreenova kao što su Hydra, Descent ili Force. No prije 6 godina Charles je nastavio dalje kao solo act, i dalje se oslanjajući prvenstveno na live showove. Uporan rad, predanost detaljnoj produkciji do zadnjeg tona i nepogrešivi osjećaj za auditornu estetiku lansirali su njegova glazbena ostvarenja u setove teškaša kao što su Dave Clarke, Carl Cox, Jeff Mills, Sven Vath i Richie Hawtin.
 
Pravim imenima Ben Prok i James Fitch, dvojac broji već devet godina zajedničkog rada tijekom kojih su surađivali s Toddom Terryjem, Mobyjem i Laidback Lukeom, a njihova je produkcija našla mjesta u setovima Carla Coxa, Axwella i Feddea le Granda. Jedan su od najuzbudljivijih i najkreativnijih house dua na današnjoj internacionalnoj sceni, a 2015. će ostati upisana kao jedna od najuspješnijih godina ikada jer su momci uspjeli ući na Beatport DJ-evu listu deset najprodavanijih izvođača, a u Revelin nam stižu po drugi puta.
 
Weiss je Londončanin koji će te na podiju zaliti dubokim grooveom, zavodljivim basom koji se rola kroz pod, oštrim perkusijama i delikatnim vokalima. Nije ni neobično da je ova specifična kombinacija vrlo rano najavila da je novak na sceni ovdje da ostane. Način na koji u rukama handla house kao ljubavnicu našao je podršku i u taborima već ustoličenih, pa ga hvale Groove Armada, Green Velvet, Kenny Dope, Pete Tong… Hit singl je našao svoje sidro na BBC Radio 1 i mjesecima sjedio na vrhu Betport kraljevstva zvuka. Malo pomalo, jedan po jedan Europski glazbeni punkt. Weiss je utisnuo svoje ime u podzemlje i izgradio si jedno od najcjenjenijih imena u glazbi danas.

 
Gospodin Griffiths je lijepilo koje drži sve na okupu za "#TheWeekend", rezident DJ koji preuzima Toolroomove turneje. Ovaj tip u usponu, radoholičar je koji je iz vlastite spavaće sobe setove preselio u klubove sa samo 16, a od tada do danas podiji su ga zatekli uho uz uho s velikima kao što su Judge Jules, Mark Knight, Nic Fanciulli, Alex P, Pete Tong, Oliver Lang, Danny Rampling, Alison Limerick, The Trophy Twins, D.Ramirez, The Soul Avengerz, Angie Brown…
 
Mi te pak pozivamo da s nama zaigraš nagradnjaču u kojoj dijelimo 2×2 karte za srijedu i zatim jednako toliko i za petak i za subotu! Što, što? Kako ću od karata? Koraci te čekaju klizneš li okom dolje pa ih slijedi dragi naš.
 
– Podijeli članak na svom FB profilu (obavezno uključi opciju JAVNO)
 
– Attend-aj event
 
– U ovom FB postu tagiraj osobu s kojom bi okupirao plesni podij i navedi nam za koji dan si se ubacio u igru (srijeda, petak, subota)
 
Temeljito znanstveno provjerena metoda eci-peci prsta reći će svoje sutra za one koji žele na party u srijedu, i u petak točno u podne za one koji se igraju za petak ili subotu. Pa eto, kruha i igara! Sretno i vidimo se u Revelinu!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2