Skip to main content
  • alt
  • 3.06.2015.

Pionir acid housea u Zagrebu

U petak, 5. lipnja, oko 23 sata vrijeme je da ponovo ulaštiš svoje nadasve plesne cipelice i stegneš žnjirance baš jako.

 
Oh Sceno, zašto? Zato jer ti DEPO klub sprema pravi glazbeni oblizek s jednim od najznačajnijih i najiskusnijih umjetnika britanske scene.
 
U goste dolazi ćovjek kojem ne treba ništa drugo do tri slova da se predstavi i da slova mogu biti cool, tada je C upravo ono na vrhu liste.

alt

 
Mr. C je internacionalni inovativni Dj, producent, i osnivač Superfrequa, onomatopejom nadahnutog Plink Plonka, End Recordingsa i frontman Shamena koji se na britanskoj house sceni pojavio tako davne 1987.
 
Pravim imenom Richard West londonski je domorodac koji je već sa 16 upuzao u podzemlje underground klubova u kojima si je gradio reputaciju kao rapper, sve dok spomenute 1987. u suradnji s Eddiem Richardsom i Myster-E-jom nije izdana prva house traka.
 
1995. podigao je kulturnu scenu Londona postajući vlasnikom jednog od njegovih kultnih klubova The End. Ovaj metaforički kraj bio je samo veliki eksplozivni početak karijere kojom je zadužio bezbrojne ovisnike o elektronici.
{youtube}zNiyMEQgli8{/youtube}
 
Kada nazoveš klinca Richard očekuješ da postane ugledni bankar, odvjetnik ili liječnik a ne pokretač acid house revolucije.  Od tribine Chelseaja do yoga instruktora, od housea do techna, od Burning Man-a do DEPO-a – Mr.C!
 
Iza pulta će mu društvo praviti domaći DAV live i Wheel Man a čitavu noć upadaš za pedesetku. No kako bi ona ostala na miru počivati u zakutcima novčarke Scena dijeli 2×1 kartu odgovoriš li nam koje godine je Mr. C izdao prvi house singl. Pobjednike biramo u petak u podne metodom žmirenja, scrollanja i nasumičnog pikanja prstom. Sretno!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2