Skip to main content
  • alt
  • 2.04.2015.

Tech house ambasada opijena u Vodicama

Vodice divljaju, plešu i urlaju još i prije no što se dokoturaju čopori turista. Grad je živ! A posebnu manifestaciju ove životne sile pokazat će u petak, 3. travnja, u klubu Opium na preduskršnjoj techno deračini Doom.

 
Izaslanik britansnog tech housea i dugogodišnji vlasnik rezidenciju u kultnom Fabricu, Terry Francis još jednom sidri stopala na tlu Lijepe Naše. Posebnom fuzijom techna i housea lansirao se u elektronima nabijenu stratosferu velikih osvajanjem nagrade Music magazina za najboljeg DJ-a krajem 1997.

alt

 
Čini se kao samo sretna okolnost zar ne? Kao onaj jedan tren koji čekaš da bi svi znali tko si. No sretne okolnosti su samo zamaskirani teški rad jer je do trena kada se nagrada našla u rukama Terry već čitavo desetlječe krčio svoj put undergroundom, a ruke u pljesak su mu sklopili za mix album Architecture, koji je kasnije dobio i svog nasljednika Architecture 2.

Prve rezidencije bile su u lokalnom britanskom podrumu rock kluba u Leatherfeldu gdje su ga psovali i dizali obrve na njegovu glazbu, da bi u roku dva tjedna ljudi odasvuda pohrlili njihati se na ove neobične kombinacije. Nekada je dobro kada te ispsuju, znači da ne ideš utabanim putem već stvaraš nešto novo.
{youtube}-NYSZbKlA1w{/youtube}

 
Dani u kojem su rokeri bijesno dizali šake su debelo iza njega i mali podrumi su zamijenjeni golemim festivalskim pozornicama i rezidencijama diljem svijeta a 1994. u suradnji s Nathanom Colesom rođen je i Wiggle, jedna od najpoznatijih svjetskih klubskih večeri.
 
S Terrryjem za krmom podržku daju i A+ i Edy C., a upadaš za 50 HR novaca prije i 60 nakon što se kazaljke poklope da pozdrave subotnje jutro.
 
Da bi novčarka (p)ostala puna i nabujala za osmijehuljac u komentaru nasumičnim odabirom u petak u podne dijelimo 3×1 kartu. Sretno!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2