Skip to main content
  • 14.04.2016.

15 godina Futurescopea u Boogaloou!

Davno, davno prije, nedugo nakon ulaska u novo tisućljeće imali smo još jedan početak, prvi Futurescope ikada i sada sjedimo na pragu 15. godišnjice i chillamo u Boogaloou.

 
7. svibnja tako stavljaj rođendanske trubice, peci torte ili nafrlji na zvučnike neku traku koja nosi divna Futurescope sjećanja dok neumorna ekipa koja jednako jako dere već desetljeće i pol parkira opremu za pulteve legendarnog zagrebačkog kluba, odgajatelja generacija, zaraznog imena koje zaigrano rolaš s jezika, Boogalooa.
 
Prvi Futurescope teleskopirao se u budućnost, sasvim nesvjestan svoje nadolazeće golemosti, 30. ožujka 2001., dok su Boogaloo stari hardcore partijaneri u zlatno doba domaće eletronike još poznavali kao OTV. Prstolizni lineup bio je zapapren slovenskom house legendom DJ Aleksijem. Nitko nikada nije očekivao stelarnu putanju kada se okupilo krdo istomišljenika koje je samo željelo ljudima pružiti nešto dobro.

 
U satovima je curio pijesak i Futurescope je uz Astralis postao najdugovječniji party serijal na domaćoj travi (ova se zeleni toliko da nemaš potrebe viriti u susjedovo dvorište). Kroz desetljeće i pol postao je platforma na kojoj su mnogi stupovi današnje lokalne scene učinili prve korake i dobili neminovno optimistična sjećanja koja su postala gorivo i inspiracija za dalje. 
 
No koja je priča iza nastanka? Kao i toliko dobrih stvari u doba kada su Interneti zujali sporije i dobru glazbu si trebao tražiti uz nešto više truda no samo klikom miša, sve započinje okupljanjem elektroničkog plemena oko radiovalova istoimene uspješne emisije na Radio Ciboni koju je na prelasku stoljeća vodio DJ Doogie. Uz Memebers Only i Eduarda Pippa ona je bila glavni kreator zagrebačke party scene u njenom klimaksu. Osnivač i pokretač, idejni tata Futurescopea upravo je Zvonimir Škrobo Čičak (tada glavni urednik Radio Cibone) kojem se nakon nekoliko mjeseci na krilima odlične ideje pridružio i jedan iz domaćeg tabora velikih Marijan Kiš  – Mrx. 

 
Lista imena koja je pulteve Futurescopea učinila svojim domom u posljednjih 15 godina zahtijevala bi razrolavanje poput papirusa pa ćemo vam nabaciti samo neke: Get Fucked (UK), Terry Lee Brown Jr. (GER), Derrick May(USA), George Morel (USA), Mark Farina (USA), Timewriter (GER), H-Foundation (USA), Valentino Kanzyani (SLO), Umek(Slo), Jack deMarseille (FRA), David Duriez (FRA), Aril Brikha (SWE), Trevor Rockliffe (UK), Terry Francis (UK), Dave Mothersole (UK), Miss Yetti (GER), Deetron (CH), Margarert Dygas (UK), Roberto Q.Ingram (USA), Farley Jackmaster Funk (USA), ATFC (UK), Ian Pooley (GER), Rino Cerrone (ITA), Simon Coyle (AUS), Stany Frannsen (BEL), Funk D'Void (SCO), Kevin Saunderson (USA), Billy Nasti (UK), LA DI DA (CZ), Freemasons (UK), Timo Maas (GER), Steve Rahmad (NL), Doc Martin (USA), Paolo Barbatto (ITA), Space DJ'z (UK), Gadjo (GER), Spiller (ITA), The Shapeshifters(Uk), Swen Wittekind (GER), VIPER XXL (GER), Marusha (GER), Sister Bliss (UK), Dj Rush(USA), Gary Beck, Uto Karem, Dave Clarke, Marco Bailey, A.Kowalski, A.Karakasis, Cristian Varela, Terry Francis(Uk), Nathan Coles(Uk), Deborah De Luca, Silicone Soul…
 
Što se tiče domaćih, pomisliš li na velike šanse su da smo u preko 50 domaćih gostovanja imali i tvog favorita.

 
Uz OTV i promjenu nomenklature (ali ne i duše) Boogaloou se kao lokacije Futurescopea kroz godine pridružuju i The Best i Aquarius, no bilo je tu i ljetnih turneja duž Jadrana i 10 godina zaredom koje smo partijali u čarobnoj Čigrada uvali na Murteru, a nisu stranci ni internacionalnim podijima koji su željeli dio kolača.
{youtube}KQO-Yt1EUGc{/youtube}
 
Veterani u teamu znaju da se vremena mijenjaju i da iako im desetljeće iskustva daje neminovnu prednost svjesni su i da su danas vani i neki novi klinci i da preživi ono što se prilagodi bez gubitka integriteta. Tako se kao prst na pulsu novih generacije teamu 2012. pridružuje i Anđelko Šipuš kojeg bolje znaš kao DJ Shi Pe. S novim prstima i starim vještinama, svježim idejama i sigurnošću tradicije, ponosni i sretni jer, što god nakon ove točke bude znaju da su učinili nešto vrijedno i pomogli glazbi koju vole da živi i stvara sjećanja u preko 200 partyja koji su se usidrili na podije tijekom ovih 15 godina pozivaju te na obljetnicu esencijalnog elektroničkog domaćeg srca s zagrebačkih ulica na dva floora uz:
 
TECHNO FLOOR :
 
■ KIKI
■ MR. DJ DARIO
■ CET
■ F.O.R.M. live!
■ SHI PE
■ STHEKERSON
 
TECH HOUSE FLOOR :
 
■ FELVER
■ MARY
■ TOXIC
■ E – BASE
■ MATYA
■ SIN

 
 
Futurescope team se zahvaljuje od srca, stopala i ušiju svim pravim raverima, partijanerima, kluberima i brijačima koji su dane i noći ostavljali na podijima, koji su palili Radio Cibonu ne bi li pronašli mjesto za sebe u svijetu, koji su stvarali ljubavi i prijateljstva ispod stroba i koji su svojom prisutnošću i doprinosom omogućili da nešto lijepo živi toliko dugo. Svjetski floorovi su možda lijepi, ali doma je ipak doma. Hvala vam svima, sve ovo postoji zbog vas i za vas! Plesali mi na Futurescopeu dok nam artritis ne zabrani!
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2