Skip to main content

Balkanska ergela velikih na jednom mjestu!

Mjesto za sve i sve na svom mjestu! Ovaj paradoksalno živi smiraj strasti u spoznaji da se sve slaže baš onako kako treba, čije natruhe ti je dozvoljeno osjetiti tu i tamo kroz život, mjestom za sve će učiniti baš Byblos 13- kolovoza.

 
Izrastao na zigoti začetoj na tektonskoj ploči prelaska tisućljeća iz programa New Power nastala je i ovoljetna posveta svemu što živi na dodirištu membrana starog i iskusnog i novog i svježeg. Porečka institucija zvuka usađena u audiosferu 1962. rodila je New Power Vibe. Misija i manifest su jednostavni, esencijalni i čisti – vratiti se na ishodište onoga zašto dolaziš na party – da vibriraš sa svojima i samo plešeš, izgnaš iz sebe sve ono neinspirativno i otežavajuće pod paskom katarzičnih svojstava ritma.
 
Novi New Power Vibe vraća se nadolazeće subote uz sufix United koji prekrasno opisuje sebe samoga ujedinjujući 4 susjedne zemlje koje razdragano čavrljaju preko lesa granica na istom prostoru. Jezici nam možda miniskulno variraju no duše, sentimenti i emocija koja se usađuje u glazbu su neraskidivo povezani u stoljećima zjedničke povijesti. Nitko ne partyja tako jako kao Balkan posebice kada je u pokeru. Pa kvartet čine dvije dame i dva gospodina.  BIH nam je posudila na jednu večer Mladena Tomića, s domaćih ulica upada Marina Karamarko, srpski pločnici su dali Leu Dobričić, a slovenski susjedi jednoga od stalnih lica New Power Vibea, DJ Aleksija.

 
Skokneš li preko granice u BIH i sasvim si uštiman na techno beat u studijama lokalne scene nećeš moći zaobići Mladenovo pionirsko sidro. Zatresao je zidove svih velikih europskih klubova i pustio korijenje i na floorovima SAD-a i Južne Amerike. Tomiću u fokusu i dalje stoji produkcija koju si mogao loviti na golemim labelima kao što su Sci+Tec, Definitive Recordings, Terminal M, Suara, 1605, Octopus, 100% Pure i Alchemy, a njegov remix talent posudili su i momci kao Mauro Picotto, Sebastian Leger, Cristian Varela, Stefano Noferini i Chus & Ceballos. Znaš da si na tragu nečeg dobrog kada Nicole Moudaber ugrabi tvoj colab s Sianom "Front Pocket" i remixom ga propelira na broj 1 Beatport Techno Charta.

 
Lea stiže uz elektrificirajuću mješavinu deep housea, tech housea, minimala i techna koje neosporno preciznom tehnikom za pultom postaju jedan entitet, opipljiv i živ. S beogradskih ulica u sam vrh europske elektronike, do rezidencije u ibiškom Privilegeu, redovnim pojavljivanja na legendom natopljenim Elrow partyjima i dijeljenja iste utičnice s ekipom koja lovoriči na vrhu elektronike poput Laurenta Garniera, Luciana, Richiejaa Hawtina, Umeka, Dubfirea, da spomenemo samo najveće, Lea čvrsto gazi svojim putem naprijed ne puštajući pipke i gumbiće koji prenose njenu viziju glazbe iz ruku.

 
Marina Karamarko koja se suvereno smjestila iza imena Miss Soulfly jedna je od šampionki domaćeg elektroničkog matrijahata. Čitavo jedno desetljeće rasta i razvoja na sceni rezultiralo je time da je danas Dj-ica, producentica i vraški dobra audio inženjerka. Prvi koraci su uvijek teži no ako zgrabiš pravu priliku vrata se počnu otvarati pa se tako Marina u nebeski svod elektro orbite lansirala pobjedom na burnovom mix off natjecanju prije tri godine. Kao posljedica dolazi rezidencija u ibiškom Sankeysu koja je u posljednjim sezonama evoluirala i u nastupe u izdancima Sankeysa u Londonu, New Yorku i Miamiju. Od ove godine ujedno je i ponosna vlasnica labela koji je naziv dobio po jednoj od najljepših fraza u jeziku, onoj zahvalnosti, THANQ, s ciljem da umjesto kapitalizma i hiperprodukcije pažnju usmjeri na zahvalnost, viziju i kreativne potencijale onih oko sebe, a pohvala stiže i od Beatport luke glazbe koji ju je uvrstio na listu "Vizionarki elektroničke glazbe" na visoko 5. mjesto.

 
Jedan od rezidentskih stupova na kojima počiva New Power Vibe tako je ujedno i Aleksij koji je pred bogove pulteva položio 20 godina svojih dana na zemlji. Elektronička enciklopedija prepoznaje ga kao jednoga od vođa slovenske tech house i house scene i u novoj vibraciji 13. kolovoza stiže kao house protuteža techno plemenu.
 
Upadi kao i obično žive na Byblosovom webshopu pa ćeš u pretprodaji i do ponoći na dan partyja upadati za 11 eura (82 kn), a nakon ponoćne ure za 15 (118 kn). Dođi, napleši se do besvijesti i uživaj! Jutra su tako i tako samo sugestije kraja! Pravi party nosiš uvijek unutra! Dobro nam došli u Poreč!

 
 
 
 
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop