Skip to main content
  • alt

Bring Back Techno humanitarka za Antu Karlovića!

Glazba ima svoje mjesto u svijetu i njena uloga je da spaja i pruža odušak i ventil za sve ono kada riječi jednostavno nisu dovoljne.

 
Njena sama priroda sugerira okupljanje i pa se danas obraćamo svima koji žele da njihov doprinos ujedno posluži i kao potporni stup koji će jednom mladom životu pružiti novu šansu.
 
U blizini Zadra u Dragama, tada 17-godišnji Ante Karlović do prethodne godine bio je nasmijani srednjoškolac kojeg je očekivala blistava nogometna karijera. No 22. veljače s pojavom neprekidnih glavobolja sve se promijenilo. U njegov mozak osim mladenačkih snova i planova uselio je i nepozvani gost, zloćudni tumor. 8 ciklusa kemoterapije, 33 zračenja i operaciju u Vinogradskoj kasnije, činilo se da je Ante slobodan. No pred kraj ljeta bolest se vratila. Antina teta Marina Barešić s tugom u očima je ispričala: 
 
“Ante sada u vrlo teškom stanju leži u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu gdje čeka operaciju. Organizam mu je iscrpljen i ne može primati hranu, pa je stalno na infuziji. Ne može samostalno hodati i teško govori. Pokušavamo biti raspoloženi pokraj njega, ali sve nam je teže kada vidimo kroz što prolazi. Ispočetka je bio optimističan, a sada.. teško je reći, zamišljen je. Teško je kada se svega sjetimo. Prve liječničke dijagnoze nakon upornih glavobolja bile su benigne poput vratne kralježnice ili upale grla. Ono što je uslijedilo noćna je mora.”

alt

 
Nakon operacije u veljači Anti je iznova počela rasti kosa, dobio je na kilaži, iznova se počeo družiti s prijateljima i nije mogao dočekati povratak na treninge i u školu, no kako tumor ne bira, nisu ga zanimale Antine želje. Mjeseci su prolazili, računi su se gomilali. Antin otac Ivan bez stalnog je zaposlenja dok je majka Višnja zaposlena u Tvornici kruha Zadar. Kako život dovede u nepredviđene situacije koje nisi mogao ni sanjati i koje ponekad nije moguće preživjeti bez potpore uže i šire zajednice, ovoga puta preživljavanje nije samo figura govora već surova realnost, koja zahtjeva pomoć svih onih koji su u mogućnosti.
 
Pa kako bi ova realnost bila barem malo lakša, u subotu, 24. listopada, u Chico Baru u Pakoštanima organizira se velika humanitarka za Antu. Pod nazivom Bring Back Techno pozivu su se odazvali Pero FullHouse, Edy C, Silvio Hrabar, Andrade, Bake Jr, Santiago  Batacosta, Tomy i DJ Kresh. Apsolutno sav prihod partija biti će uplaćen na račun obitelji Karlović. Upadaš za 30 kn u 22 sata. Neka tvoj užitak u glazbi ovoga puta ima i jednu altruističnu ljudsku komponentu i nemoj dozvoliti da financije i hrpe papira čija vrijednost proizlazi samo iz konsenzusa postanu razlog zbog kojeg netko izgubi život. 
 
Obitelj je unaprijed beskrajno zahvalna svima koji se odazovu pozivu, a za sve one koji ne mogu biti tamo a željeli bi pomoći niže se nalazi broj žiroračuna. Svaki doprinos je važan.
 
Višnja Karlović, OTP, žiroračun IBAN: HR1324070003104732266 
 
Vratimo Techno i vratimo Anti vjeru u bolje dane koji imaju stići! Vidimo se u Chico Baru!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2