Skip to main content
  • 8.02.2017.

Britanski meštar za 10 godina Blacksoul Musica

Izvan zadebljalih tjelesa školovanih soprana, mezosoprana i baritona klasične glazbe, u Zagrebu se nalazi jedna sasvim drugačija Opera koja će na jednu noć postati dom fešti za dekadu postojanja Blacksoul Musica.

 
Pasanca znaš, on je onaj Tom koji se brkom i bradom krije iza aliasa Blacksoul kao očinska figura istoimenog labela. Opskurno nezanemariva prisutnost na house i disco sceni od 1994., osvajač Ambasadora, prvi Hrvat na ADE-u i WMC-u, prije deset godina je sjeo, počeškao tjeme i osjetivši se spremnim započeti nešto novo i veliko osnovao Blacksoul Music koji u prostore sebe bira najbolje od već ustoličenih viteza elektronike kao i one svježe mlade ruke koje tek počinju. Tamnoća duše je relativna uzmeš li u obzir da se veliki postotak najboljih stvari koje su ti se ikada dogodile odvio većinom u mraku.

 
U petak, 17. veljače, gaziš u mrak još jednom u Operu i ne trebaš ispovjedi da bi pobijelio dušu, ali biti će medvjeda i meda. Naime Bears&Honey se vraća u šumu beata za jednako tako 10. izdanje serijala i subrođendan 4 godine postojanja ljepljivo viskoznih slatkih floor medenjaka. Ekipa libreto noći u Operi sastavlja uz premijerne zagrebačke tonove Enza Siffredija (Defected, Suara, Toolroom), Peznt dua, najbrže rastućeg house projekta koji čine Blacksoul sam i Mark de Line (Toolroom, Nervous, Full Intention) i Tom Buga ( BLACKSOUL Music, Dobar House) leđa o leđa oslonjenog s Full Ferryjem (Criminal Bassline, Blue Dye, Vibra).

 
 
Gospodin Siffredi stvaraoc je i čeona ličnost Minimal Kids & Wired-a, koji tjera na pogonsko gorivo klavirskih tipki Paola Contea, Brasenessove gitare i zvuka berlinskog undergrounda, tip koji sam sebe voli gledati ao outsidera, istodobno kao dio scene, ali nikada u potpunosti njenog konformiranog člana. Cilj nikada nije žrtvovati eksperiment i napredak da bi se uklopio u margine pojedinog labela, pa Defected, sa slobodom koju daje svojim umjetnicima, u 2015. postaje idealna platforma za traku "Sometimes" koja se penje na broj 1 Deep House ljestvice i na treće mjesto generalne Beatport ljestvice, a bere i prvo mjesto na Traxsourceu te kupi i WMC nominaciju.
 
 
S EP-jima na Defectedu i Suari, uho sve više svrću i ruke u pljesak sklapaju i već ustoličeni partenončani elektroničkog kao što su Carl Cox, Marco Carola, Claude Von Stroke, PanPot…
{youtube}sntzSLk05Eo{/youtube}
 
Ti dolaziš u 22, dereš, nam do 5 ujutro, upadnice grabiš za 40 novaca, a buncek mesa medijske pokrivenosti baciš Yamat FM-u. Dođi, pleši, lizni med s zvučnika i uživaj!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk