Skip to main content
  • 21.09.2016.

Cadenza je iznova One4One i započinje jesen uz malo hausijane

Stare stvari ponekad postanu nove i drugačije, samo da bi regresirale unazad na ono što su bile, zapravo ostajući iste čitavo vrijeme, noseći istu energiju i glazbu u noć.

 
Tako je u blizini tračnica koje te iz centra vode prema Savskom mostu godinama stajao One4One koji se odlučio na nomenhlaturni izlet u ime Cadenza. Preuređen i updatean, ali s istom jezgrom i misijom dobre zabave i mjesta na kojima satovi izdahnu do zore, vraća se u svoje staro ruho, nepromijenjene čudi. Prva službeno jesenska subota, 24. rujna, vraća staro ime i staru gardu pod zastavama poznate uzrečice jedne od najpoznatijih figura zagrebačkog clubbinga, ujedno i vlasnika Fanatika, – "Daj malo Hausijane!".

 
Subotnja noć tako pali mašine i entuzijazme beznadno u house zaljubljenih dva sata prije ponoći i nema nikakvu namjeru stati dok sunce ne virne nad horizontom u 6 ujutro. Samo neka te netko proba probuditi za ručak, nahraniti srce na flooru je ponekad jednostavno važnije.
 
Kao meštri tvog plesnog iskupljenja za pultom se izmjenjuju naš Toxic, houseu desetljećima predani Senno i gospodin kojeg vole nazivati hrvatskim DJ Sneakom, Buc Glorikus, a upad je sitnica, samo, volja, želja i ljubav, keš si ostavi.

 
Toxic je s nama od samih početaka i ne planira se maknuti s pozicije jednog od nositelja domaće elektronike i zvučnih arhitektura tvojih noći dok ga artritis ne potjera ponovo s pulta na floor. Ruke su prvi puta klizile pločama i strujnim krugovima sintetičkog dok si ti još bio sjaj u očevom oku kada je stao kao kormilar zvučnoga za pult, čini se beskonačno daleke, 1984. u klubu Arabesca, a 30 godina zaljubljenosti u glatke vinilne krugove, DJ-ing i produkciju, uz sustvaranja programa koji je obilježio i odgojio čitavu jednu generaciju, Body & Soula i efemerne prisutnosti iza radijskog vala, sabilo bi ovo životno iskustvo u jednu prekrasnu knjigu presjeka elektronike nekoga tko je živio legendu u samoj žiži.

 
Toxic je ujedno i naš najčitaniji intervju pa zaželiš li se priče iz prve ruke i skokni ovdje na sagu o počecima, primanju dragocjene kazete s elektronikom koja mijenja tijek života, obećanjima da će Slavinu Balenu, prerežu li mu suđenice nit prvom, ostaviti određenu ploču ili o latentnoj tuzi koja ostaje po zatvaranju domaćih klubova koji su hrvatsku scenu jedno vrijeme postavljali u sam europski vrh, da bi sada bili zamijenjeni "zavičajnim klubovima" u kojima trešte cajke… 
 
 
No u One4One, mjesta za tugu nema jer se s riječi prelazi na djela. Najbolji način da gradiš lijep stvari je da se jednostavno pojaviš i daš sve od sebe, i tako svaki puta dok ne pusti korijen. Stoga ako hausijanu tražiš znaš gdje je! Vidimo se u One4One!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop