Skip to main content

Cortex Thrill se vraća nastupom na 19 godina Astralisa

Cortex Thrill se vraća svirkom na 19. godišnjici klupske večeri Astralis i to 15 godina nakon njihovog zadnjeg nastupa u Hrvatskoj.

Piše: 


7. travnja u zagrebačkom Bestu nastupiti će Francuz Kris Kylven, osnivači Astralisa DJ Go Cut i Damir Ludvig, te legendarni duo Cortex Thrill. Cortex Thrill je projekt underground elektroničke glazbe koji je nastao još 1990. Radi se o tandemu koji čine Zagrepčani Ivo T. Montina i Sven Gleđa, a karakterističan je po dinamičnoj klupskoj glazbi koja je oduvijek oduševljavala publiku.
{youtube}G7yBBzUnAds{/youtube}

Svoju debitantsku ploču „Eyes of destruction”, Cortex Thrill je objavio za hrvatsku techno izdavačku kuću „Loving Ed Records“, a prvo dvostruko vinilno izdanje objavljeno je godinu dana kasnije pod imenima “Intro” i “Duction” za prestižnu belgijsku etiketu Bonzai Records.
{youtube}vljd2EGccs8{/youtube}

Upravo nam je Bonzai Records dao čvrste temelje i jaku podršku u startu, jer su nas stilski usmjeravali, te nam omogućili da prodajemo vinile u tiražama od 5.000 do 7.000 kopijaprisjeća se Ivo T. Montina.

Nakon toga slijedila su bezbrojna izdanja, te nastupi na najvećim europskim eventima kao što su Mayday (Bonzai All Stars), Love Parade (Access Peace), Unite Parade (Salzburg), Bonzai 2 Years Party (Antwerp), Sonic Beach (Liezen), Geodrome (Rimini), Vibes (Cremona) itd. Količina nastupa i izdanja rezultirala je da Cortex Thrill postane žanrovski neograničen projekt, koji je zvukom dosljedan samo sebi.
{youtube}dUmH8-ko1Po{/youtube}

Nedavno objavljeni album „Unique Mosaic”, te singl „Mitochondria”, dokazuju da im je poduža stanka pomogla da se vrate još jači i moćniji nego ikad do sad, a petnaest godina nakon njihovog zadnjeg nastupa u Hrvatskoj, napokon će 7. travnja zasvirati u zagrebačkom Bestu. Svoj nastup na devetnaestoj godišnjici Astralisa Cortex Thrill će iskoristiti za promociju novog singla „Utopia“, koji uskoro izlazi za Bonzai Records.
{youtube}DZ1vOz2f1vI{/youtube}

Odabrali smo devetnaestu godišnjicu Astralisa za veliki povratak na scenu jer znamo da je to dosljedna i dugovječna klupska večer koja oduvijek ima odličnu podršku publike. – priča Montina i nastavlja:
Astralis je party na kojem smo prije punih petnaest godina održali naš zadnji nastup, pa je logično da ponovno nastavimo tamo gdje smo stali.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop