Skip to main content
  • 14.03.2011.

David Guetta potvrdio nastup u Splitu 12. kolovoza

Osvajač dvije Grammy nagrade, francuski DJ, producent i remixer David Guetta potvrdio je svoj nastup pred splitskom publikom, u petak 12. kolovoza.

Piše: 

Naslovna foto

David Guetta u Splitu 12. kolovoza


Guetta je posljednji put u Dalmaciji svirao 2006.g. tada kao ime koje je tek započelo svoj put prema vrhu top ljestvica, a nakon pet dugih godina čekanja u srcu ljeta gledat ćemo ga na open air lokaciji kao jednog od vodećih svjetskih izvođača.

Od tada do danas izbacio je nebrojeno hitova, dva albuma, mnoštvo remixa, stekao miljune novih simpatizera diljem svijeta i osvojio Grammy nagrade za najbolji remix (najveća svjetska diskografska nagrada), te nagrade na ostalim zanimljivim smotrama poput DJ Awards, NRJ Music Awards, World Music Awards. Na DJ Mag ljestvici došao je do drugog mjesta. Kao kruna na ovim prostorima došao je nastup pred 16.000 obožavatelja u zagrebačkoj Areni prošle godine uz emociju oduševljenja na plesnom podiju.

Do sada je surađivao s imenima kao što su Black Eyed Peas, Chris Willis, Akon, Madonna, Britney Spears, Kelly Rowland, Bob Sinclar.
{youtube}zudbz4hOcbc{/youtube}

1992.g. ga susreće i velikan Laurent Garnier te 15-tak godina kasnije spominje u svojoj autobiografskoj knjizi "Electrochoc" kao hip-hop DJ-a koji je tada započinjao svoj put na sceni.

U početku karijere, radeći kao DJ u noćnim klubovima tijekom '80-ih i '90-ih godina, osnovao je producentsku kuću Gum Productions i objavio svoj debitantski album Just a Little More Love 2001. godine. Kasnije izdaje albume Guetta Blaster (2004.) i Pop Life (2007.). Njegov album One Love iz 2009. godine uključuje singl "Sexy Bitch", duet s Akonom, koji je postao hit dospjevši na top 10 ljestvica u SAD-u. Posljednji podaci preuzeti s Wikipedie.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop