Skip to main content
  • 3.12.2016.

E! Nights predstavlja 20 godina Up & Down-a u Kameleonu!

Sve što je gore jednom će biti dolje, sve što je dolje neminovno će se penjati i jednako puno pouka ima i na usponu i na spustu. 

 
Gore i dolje arbitrarno su određene misaone lokacijske kategorije. Zakreneš li siku i nakreneš glavu, gore može postati dolje i obratno. No ono što je preuzelo ime ovog hopsavog kretanja koje sugerira poništavanje razlike, u maniri "kako na nebu tako i na zemlji", se ne zamara time što je gore i što je dolje, već se u prosincu kao mjesecu rezimiranja, prisjećanja i tople ugode u reminiscencijama referira na prethodnih 20 godina u kojima je jedna party večer oblikovala naličje klupske kulture jednoga od najrasplesanijih domaćih gradova.
 
Daleko od toga da smo toliko stari da bi nostalgičarski tvrdili nakon nekoliko čašica kako je sve prije bilo bolje (nije, samo si bio mlađi), neka mjesta jednostavno u glavi ostaju sefovi lijepog, nepomućeni prolaskom vremena i svega što život zahtjeva sada. Jedna takva stvar su upravo Up&Down partyji koji su oblikovali noći Splićanki i Splićana i poslužili kao evolucijska stepenica scene koju poznajemo danas. Sve se činilo kao da intuitivno sjeda na svoje mjesto – veličina prostora, energija u prostoriji, neponovljivi floor s  kvadratićima koji su mijenjali boje i atmosferu na podiju… Up&Down nije bio ekskluzivan, nije diskriminirao između velikih gostovanja i domaćih koji tek počinju. Publika je bila jednako toliko inkluzivna sa sold out partyjima bez obzira svira li ti frend iz kvarta ili neki internacionalac.

 
Up&Down je ostao u sjećanju kao jedan od prvih partyja onih koji danas nose scenu pa su golobradi za pulteve stajali glazbenici poput Umeka, Valentina Kanzyania, Dixona, Derick Maya, Kenny Larkina, Blake Bextera, John Aquavive, Mitje Prinza ili pak domaćih  Hashe, Kikia, Felvera, Duje, Lushia, Frajmana, Jake, Augiea, Gadaffia… Svi oni Up & Down su zvali domom i s neskrivenim uzbuđenjem svaki puta dovlačili nove rijetke vinile na podije. Dva desetljeća kasnije i još uvijek ćeš ljudima razvući lice u osmijeh spomeneš li Up&Down, srce ne zaboravlja čak i kada se mozak bori smjestiti određeni događaj u konkretnu noć.
 
Kao domaćica večeri sjećanja dolazi dama kojoj mnogi nakrivljuju šešir u zahvalu za doprinos splitskoj sceni, madam koja posebnu povezanost osjeća s Up&Down-om, Tatjana Papić, koju si ujedno mogao gledati i kao predavačicu na temu početaka splitske scene pa video predavanja slobodno pogledaj ovdje za malo zagrijavanje.

 
 
E! NIghts tako jeda čeka nadolazeću subotu 10. prosinca kada će se Tatjani u Kamelonu pridružiti i tri gospodina kao esencijalni dio Up&Down puzle – Paolo Barbato, Ivan Mastermix & Lushi.
 
 
Tko je pozvan? U duhu originalnog Up & Downa pozvani su baš svi – i oni koji su se na njegovim floorovima zabavljali, zaljubljivali, gubili i nalazili, i oni koji su za njega samo čuli, i oni kojima je značio i oni kojima je prvi glas… Nije važno, na podiju su svi jednaki i misija je jednaka. U pretprodaji si grabiš upad za 50 kn a na dan eventa za 70, a počinemo sat prije ponoći da bi u mimikriji Kameleona plesao do zore u 6 ujutro. Vidimo se gore, vidimo se dolje i na čitavom spektru između! E! njoy!
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2