Skip to main content
  • Davor O
  • 14.12.2011.

Freefloating dovodi gosta iz Chicaga

Iskreno, mi si ne možemo priuštiti ovakvu seriju gostovanja, ali ljubav prema glazbi i prijateljstvo čine čuda. – izjavila je ekipa Freefloating uoči partija.

Naslovna foto

Davor O.

U rujnu je otvorena sezona sa sjajnim Patrice Scottom iz Detroita koji je razvalio Masters, a sada dolazi mlada nada iz Chicaga – m50. Dva gosta iz koljevki Techno i House glazbe, čovjek koji je svjedočio stvaranju elektronske scene i mladić koji je odrastao uz njen utjecaj, zaokružuju Freefloating viđenje stvari kako korijenje treba imati čvrsto u prošlosti, s konstantnim pogledom u budućnost. 

Ako pričamo o strastvenom DJ-u odaziva se na ime m50, no neki od vas ga znaju i kao vrsnog producenta pod aliasom Area. Poslijednjih 12 godina gradio je karijeru raznovrsnim malim koracima, rađe nego ostavljajući krater iza sebe, što se savršeno uklapa u filozofiju Freefloatinga. Njegova glazba odiše dubinom, pomalo je mračna i vrlo slobodnolebdeća. Savršen recept za ostati hipnotiziran na plesnom podiju!

Ova veza između Zagreba i Chicaga rodila se krajem 2007. kada su Davor O. i Area, upoznali se u bespućima interneta, razmjenjujući vlastitu glazbu i davajući si međusobno poštovanje i podršku. Kako tada, tako je i godinu dana ranije, Davorov album bio ključ njegovog velikog prijateljstva s Brightonom i još jednom dokazao kako glazba stvara mnoge prijatelje i jedne od najlijepših trenutaka u životu, bilo na plesnom podiju ili gotovo bilo kojem važnijem događaju u životu većine ljudskih bića.

Suradnja na relaciji dvaju gradova ostavlja svoj pečat u Detroitu, gdje je na legendarnom Matrix labelu u vinil utisnuto Davorovo remek djelo Transitional Objects kao i remix kojeg potpisuje Area. Priča se nastavlja, ali uloge mijenjaju, kada na britanskom Fullbaru izlazi genijalna ploča Cellicos.

Spoj vrhunskog undergrounda i dugogodišnjeg rada svoj rezultat će izbaciti ovog petka u Mastersu, a čovjek koji vodi Kimochi, čija glazba izlazi za vrhunske labelove, od kojih izdvajamo Wave Music, Ethereal Sound, Mathematics Recordings i echospace [detroit] i za kojeg samo riječi hvale imaju François K. i Anton Zap, bit će glavni i odgovorni za još jednu vrhunsku zabavu! Za pultom će mu se pridružiti Davor O. i Brighton, a cijena ulaznice iznosi 40kn. Visoko preporučujemo!

Poslušajte posljednji mix od m50 OVDJE.

Facebook event

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2