Skip to main content
  • 6.06.2007.

G-Shame i Electric Factory zatvaraju sezonu u Kocki

Po prvi puta u Splitu na zatvaranju party sezone u klubu "Kocka" (sub, 9.6.) nastupa electro live act G+SHAME iz Beograda. Sam nastup grupe se sastoji od prezentacije autorske muzike kroz spoj dj seta i izvođenja (stvaranja) muzike na licu mjesta. 

Piše: 

Prilikom nastupa koriste Roland mc505, Yamaha RM1X,Kaoss pad, dvije mixete, dvije midi klavijature, kompjuter, mikrofon + Dj setup (dj mixer + 2 Technics 1210). Pa je samim tim izvođenje ovog live acta jedinstveno za naše područje, kao i za događanja širom svijeta. Na licu mjesta se stvara muzika u interakciji sa publikom, prateci reakciju publike, ali ne podilazeći samim konzumentima ove vrste muzike istovremeno. U medjuvremenu krajem 2006-e godine službeno su najbolji live act u Srbiji , pobjedom na Beck'stage dj i live act natjecanju . Podrška su im, Splitu vec dobro poznati DJ Ewox i DJ Fraky koji su vec nastupali u Metropolisa ove godine.

Ewox je puštao muziku u mnogim beogradskim klubovima i šire: Melkweg (Amsterdam), De Balie (Amsterdam), Las Palmas (Rotterdam), Friche La Belle de Mai (Marseille), Boogalo (Zagreb), Metropolis (Split) Black Box (Sofia)… Ono što u njegovom setu prevladava jest čvrst underground zvuk, koji predstavlja fuziju electro, house i techno pravaca i podpravaca. Gramofone je dijelio sa eminentnim umjetnicima, među kojima su: Jeff Mills, Dave Clarke, Marshall Jefferson, Matthew Herbert, Swayzak, Anthony Rother, Cle (Maertini Broes), Funk D Void, Mathias Schaffhauser, Terence Fixmer, Misc, Human Tronic, Aaron Hedges, Gino Castagnette, Exploding Plastix… U Muzeju suvremene umjetnosti, galeriji O3one i SKC-u bio je muzička podrška umjetnicima visokog ranga, među kojima su i Karim Rashid, Johnny Rackowitch, Dorijan Kolundžija…

Fraky je od 2000. godine započeo svoju dj karijeru. Od tada je nastupao u svim Beogradskim klubovima kao i širom Srbije,Bosne, Hrvatske, Francuske… 2003 godine pridružuje se projektu Electric Factory gdje kao rezident nastupa u radijskoj emisiji i zabavama širom zemlje. Rame uz rame je dj pult djelio sa umjetnicima poput: Alden Tyrell,Dj T, Bangkok Impact, ColdCut, Rainer Truby, Michel De Hey, Adam Beyer, Gino Castagnette, DJ Hyper, Evil9, Gus Gus, Blacksoul…… Nastupao je i kao podrska eminentnim domacim bendovima kao sto su: MistakeMistake, Neočekivana Sila, DarkwoodDub… Zajedno sa ekipom Electric Factory nastoji da očuva i održi nezavisan pristup elektronskoj, underground muzičkoj sceni. U suradnji sa ostalim oblastima kulturnih djelatnosti, ovaj tim mladih i kreativnih ljudi pokušava da oživi današnji, sve više monoton i otuđen oblik klupske zabave.

https://www.myspace.com/gplusshame
https://www.diggarama.com/

https://www.myspace.com/electricfactoryorg
https://www.myspace.com/djfraky

https://www.myspace.com/electricfactoryorg
https://www.myspace.com/djewox

ulaz 25kn; iza ponoc ipo 30 kn. Nagradna igra.!

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk