Skip to main content
  • Gotan Project
  • 15.05.2010.

Gotan Project u Sloveniji 27. lipnja

Već 10 godina Gotan Project je vodeći u području elektroničke tango glazbe, a njihovi nastupi izuzetni.

Piše: 

Naslovna foto

Gotan Project

27. lipnja gostuju u slovenskim Križankama (Ljubljana), a cijena ulaznice u pretprodaji je 46,50 €. Glazbenike iz Gotan Projecta, koji su okupljeni u Parizu – Philippe Cohen Solal (Francuz), Eduardo Makaroff (Argentinac) i Christoph H. Müller (Svicarac) spojila je ljubav prema tangu. Svojim prvim albumom 'La Revancha Del Tango' (2001.), koji je prodan u vise od milijun primjeraka, uveli su novi senzibilitet u tango i elektronsku glazbu.

Kreativnost i inovativnost ovog glazbenog sastava, koji vjesto spaja tradicionalnu glazbu sa modernim elementima, Gotan Projectu prepoznata je sirom svijeta. Rasprodani koncerti koji su usljedili nakon debitantskog albuma, dokaz su popularnosti njihove glazbe. 2003. godine Gotan Project osvaja World Music Awards  (BBC  Radio 3) za najbolje nove izvodjace. Njihova glazba nastavlja osvajati i drugim studijskim album 'Lunatico' (2006.), koji je sniman u prijestolnici tanga Buenos Airesu, a dovrsen u Parizu.

Na drugom albumu Gotan Project okrenuo se korjenitijem istrazivanju tanga i argentinskog glazbenog folklora, suradjujuci s vrhunskim glazbenicima poput pjevacice Cristine Vilallonga, bandeneonisticom Nini Flores te klavijaturistom Gustavom Beytemannom.

Web adresa: www.gotanproject.com

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2