Skip to main content
  • 6.04.2016.

Imaš Fabiana Jakopetza čitavu noć!

Znaš da voliš kada stvari traju čitavu noć, kada započinju finom predigrom i kumulativno rastu do vrhunca, a nikada to ne voliš više no kad gledaš u lice proljeću.

Pa se u, od bogova beta posvećenu, plesnu subotnju večer 9. travnja translatiraj s gradskog asfalta i pokoje zalutale procvale krošnje na floor zagrebačkog punkta DEPO kluba, sat prije ponoćne ure. Upadaš za 20 novaca, dok dame do 12.30 uletavaju za cijenu dobre volje i entuzjazma.

 
 
Uvod i podizanje žive do optimalne operativne temperature da ne istegneš nešto sigurno spava u sposobnim rukama DJ Frenkija koji se odaje Deep & Tech zakutcima elektroničkog, čvrsto vezan za lokalitet samog DEPO kluba i PF PS produkciju.
 
A tko je Fabian i zašto ga voliš? Frajer s ulica metropole poznatiji je i kao techno maestro. Ne staje ponad orkestra već ponad pulta i to ovoga puta za jedan cijelonoćni bez ometanja. Što to plesnoga tebe čeka u mraku podija? Spakiraj kofer jer ideš na putovanje. Furamo te kroz povijesni presjek mašinama napajane glazbe, od samih početaka elektronike i kultnih klasika rađanja dance kulture koji su otisnuli svoj reljef na umove i noći iskonskih rave duša, pa sve do suvremenih epskih vožnji nemirne umjetničke duše. Preko dekade na sceni prošlo je u tren. Možda vrijeme onima koji svakim atomom sebe vole ono čemu daju dane i noći prolazi brže.

 
Kako su ga posljednje runde oko Sunca smjestile na tangentu profesionalne glazbene produkcije i žive izvedbe, DJ Mix će ujedno poslužiti i kao predstavljanje esencijalne glazbene produkcije koja je porazbacala sjeme zahtjevnim renomiranim labelima kao što su Yin Yang Records, Funk 'n Deep Records, Sony Music Entertainment, Bonzai Records, ZYX Music, Baroque Records, Decide Music Concept…
 
Ćelava karizmatična glava za pultom u potpunosti je predana osjećaju pripadnosti subkulturnog pokreta kojem je poklonio preko pola života. Ponekad nađeš svoje mjesto pod nebom ranije no što si očekivao, a znaš da ako radiš ono zbog čega srce zakuca jače i kategorije vremena i prostora se otope kao sladoled u srpnju da je uspjeh samo pitanje vremena. Tako su se karijerne niti prekrižile u suradnjama s globalcima koji u CV-u nose i Grammy nominacije. Uho uz uho stao je s ekipom kao što su Tiesto, Eddie Amador, Spartaque, Oliver Moldan, Jerry Ropero, AnGy KoRe, Daniele Petroneli, Balthazar & JackRock, Ali Wilson, Airwave, Arkatec – Thomas Penton, Pierre Deutschman…

 
Sve što si ikada želio čuti na nemirnom osvitu proljetnog libidinalnog tsunamija koji želi konzumirati život, sve ono što je potrebno izbaciti van kroz tijela kada riječi nisu više dovoljne, glazbena edukacija na sredini podija na kojem je sve moguće… Sve ovo nosi DEPO i Fabian! Skupi svoje, stegni žnjirance i nakloni se svemu onom zbog čega je život ljepši! Ni jedne subote više nećeš bit ovako mlad!
 
=> FABIAN JAKOPETZ <=
(Yin Yang Records, Funk 'n Deep Records)
 
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk