Skip to main content
  • 18.01.2017.

Izraelski techno Itamara Sagija za dubrovačke Lazarete!

Za 28. siječnja se spremi, uštimaj kompase na krajnji jug divne, na obalu usidrene zemlje, i sparkiraj pete, entuzijazme, demone, želje i nemire u kamene zidine Lazareta.

 
S kalendara su spala stoljeća od kada se današnji plesni dubrovački punkt ponašao kao preliminarna karantena za sve koji su ulazili u grad ponosnih gospi i gospara, stanovnika jedne samostalne republike. No ono što je prije razdvajalo, samo tristotinjak metara od zidina, danas spaja unutar ujedinjujuće moći glazbe i ritma urlajućih mašina.
 
Lazareti još jednom pod razmotanim crnim zastavama BitchBlacka pružaju toplinu s hladnijih gradskih pločnika glazbe gladnima u subotnji pretponoćni sat jedanaestice 28. siječnja ove nove friško hrskave godine 2017. S ulica Tel Aviva stiže Itamar Sagi. Gospodin Sagi vlada podijima već posljednje desetljeće i pol uz zavidnu rezidenciju u legendarnom "Haoman 17" klubu, odabranom kao jednom od najboljih na svijetu.

 
Ime je odjeknulo globalnom dance zajednicom 2007 nakon hita "Blonda" koproduciranog s techno kolegom mu Schlomijem Aberom. Visoko postavljena ljestvica samo je nastavila uzlaznu putanju nasljednicima poput "Black Gold" u kombiniranoj sinesteziji finog Detroit techna i Chicago housea i zatim dvama čistokrvnim techo zvijerima "Later On" za KlapKlap i "One Million Oaks" na Soma Recordsu koji je ujedno odabran i kao jedna od traka za remix u slavlje dvadeset godina postojanja labela.
 
Izraelac je u godinama koje dolaze posijao prekrasna ostvarenja na labelima poput Ovuma, Be As ONe, Drumcode i Intacto, a čini se da zvuk s korijenom u devedesetima uz superiornu suvremenu produkciju nastavlja kupovati podije i dalje kroz divovske trake poput “And The Rest” or “Fiona”, “Selio”, “Coffee Beans”…

 
 
Sijanje entuzijazama se nastavlja i na jugu Hrvatske, tako daleko od Tel Aviva a ipak s istom plesnom misijom. Mrdaš se do 6 ujutro, a iz baš crnog, najcrnijeg i najdubljeg neprobojnog BitchBlack beat mraka kao podrška gostu stiže domaće uzgojeni Maroje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2