Skip to main content
  • 29.11.2016.

KANES – konferencija aktera na elektronskoj sceni

Ponekad se ekipa entuzijasta sudari na jednom mjestu, malo čavrlja i netko predloži da bi bila sjajna ideja postaviti jedan projekt i jedno klupsko veče, a za nomenklaturni dio se pobrine pogled u nebo.

 
Starolatinski "astrum", u značenju zvijezda, u novijoj inačici postaje astralis, staviš mu početno veliko slovo i ovoga puta bogovi ne padaju na tjeme već zvijezde na floor. Ova stelarna priča odvila se prije 18 godina i danas je punoljetna, kao jedan od najdugovječnijih i najuspješnijih projekata hrvatske klupske scene. Partiji ponekad ostanu samo partyji, ponekad se nuklearne reakcije gorenja zvijezde razbuktaju tako jako da gotovo dva desetljeća kasnije nemaš drugog izbora no smatrati ga institucijom.

 
Baš tako i Astralis – Institucija smatra da je vrijeme za KANES. Ne onaj na kojem ćeš prošetati crvenim tepihom u festivalskom ruhu sedme umjetnosti već onaj koji stoji kao abrevijacija "konferencije aktera na elektronskoj sceni". U srijedu, 30. studenoga, tako TBWA Zagreb postaje punkt na kojem se odvija jednodnevno okupljanje, druženje  i rasprava elektroničkog krda o dosadašnjem i budućem djelovanju elektroničke klupske scene. Održat će se i vinyl – DJ radionica. A teme pitaš? Tematski će se kretati susjedstvima:
 
a) organizatori i njihova uloga na elektroničkoj sceni
b) rast medija specijaliziranih za elektroniku
c) rast i razvoj afterparty scene
d) pozitivni pomaci u domaćoj diskografiji
e) povratak vinila na scenu elektroničke glazbe i DJ radionica
 
 
Program započinje u 15 sati a Damir Ludvig ti fino napominje kako je ulaz slobodan. Vidimo se na KANES-u.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2