Skip to main content

Marijan Babicz u G2 Bezdanu

Koliko je duboka zečja rupa, koliko padaš dok ne dođeš do dna bezdana, koliko lizova do sredine lizalice? Ne znamo.

 
Do dana dok se ne anketira zečetinu, dok se netko ne baci naglavce u ponor s metrom u ruci i dok se ne provede koherentna studija lizanja, nećemo ni znati, ali do tada imaš koncept bezdana kao ideju beskonačne slobode u padu. Najslobodniji si kada se pustiš. Zastrašujuća ideja treska o tlo realnosti nije ni opcija dok nakrcan adrenalinom ideš sve bliže središtu padom 10m/s, kako je to gravitacija fino odredila. Zato se valjda i zove slobodan pad.
 
A ti? Ti se po svoju dozu slobode dokoturaj u petak, 9. prosinca, u Koturašku 1 koju Gjuro (logičnom progresijom brojeva i igrom sudbine 2) naziva domom. U 2 ujutro s petka na subotu palimo struju i obrušavamo se duboko dolje s Marijanom Babiczem i kolegom mu Ninom Galovcem, dok warm up preuzima Ante Mucić M.
 
 
 
Noć ti do optimalne temperature nakon negostoljubivih zimskih pločnika grije gospodin Ante Mucić M zapetljan u mrežu Bipiema, Rolanja i kao suorganizator domaće inačice Boiler Rooma, Kotlovnice. Ante ti stiže s juga Lijepe Tvoje da bi posvojenim domom nazvao Zagreb, a zvuci posebno dragi morsko-kontinentalnom prstu žive uz margine funk/breaks/drum and bass/house/techno ritmova. Posljednje vrijeme u fokus ljubavi uklizava i DJ-ing i mogao si ga zateći kako se njiše iza pulta u KSET-u, Mastersu, Funk klubu, Medici, Swanky Monkey Gardenu…, dok ćeš ga, posreći li ti se, moći zateći i u ruci s live instrumentom u instrumentalnom sastavu DrBonito.
 
 
Marijana poznaješ kao prvi brk Makarske rivijere, odnedavno ponosnog vlasnika Ambasadora na kaminu za Newcomera godine. Pitaš li muškarca koji je izrastao iz mladog bubnjara u trash/death metal bandu što voli, sasvim neozbiljnim licem će ti ozbiljno reći dok frče brčinu da nije ljubitelj agresivnog techna već promišljenijih tech-house i house beatova. Jedno vrijeme mogao si ga naći u rezidentskom stolcu makarskog Buba Bara no zahtjevi za komercijalom rezultirali su raskrštavanjem puteva i pridruživanjem G2 ekipi. Ovaj kolumnist tvoje Klubske, koji te informira o modernom glazbenom managementu, ujedno je i bliski kolega Technotica teama (Jollyja i Galinca već znaš) s kojima je zasvirao na preko 20 evenata i mijenjao percepcije na oba Adriatic Perceptiona.

 
Izvan tech-housea i housea pronaći ćeš ga kao onako s rukama na leđima potpuno ležerno s noge na nogu luta i putevima funka, soula, trip-hopa i loungea, a zatekneš li ga negdje s Antom Mucićem M-om, znaš da su to Dečki Pravy aka najcool novi freesytle DJ sastav, a u ovom dualnom izdanju tu se može naći svega od downtempa, soula, jazza, hip-hopa, funka pa sve do drum and bass produkcije i breakbeata. Slušao si ga kako plete svoje petlje na floorovima klubova kao što su Aquarius, Taboo, Jungla, Depo, Masters, KSET, One4One, Swanky Mint, Tesla Powerhouse, a na lineupu su se s njime zatekli i Oxia, Westbam, Sillicone Soul, Ramon Tapia, Hollen, Petar Dundov, Mladen Tomić, DJ Jock, Carmen Rizzo, Ancient Astronauts, JK Soul, Cayetano, Pero FullHouse, Fabian Jakopetz, Ivan Komlinović, Marina Karamarko, Active Line Six, Bronski & Herya. Phillipe, Teo Harouda, Toni Juranović, Miro Burić…
 
Gospodin Galovac pak svoj put na planetu počinje 1988 u Osijeku. Prvi techno party i kocka je, kako bi buraz Cezar to postavio, bačena. Kao rani utjecaji izgradnje stila uvukli su se Booka Shade, Einmusik, John Acquaviva, Olivier Giacamotto, Oxia, Shlomi Aber, Paul Kalkbrenner i Oliver Koletzki, a prvi vlastiti remix nastaje 2007. za Elettrika Records, da bi godina kasnije rezultirala usvajanjem mikseta i ugodno se smješta negdje na razmazu melodičnog deep housea i tech housea i iste godine izlazi i remix za Musictrax Recordings

 
Od 2009. nalaziš ga u čoporu Baile Musica i BM Slima, a zasvirao je uz velike kao što su DJ Rush, Deborah De Luca, Valentino Kanzyani, Billy Nasty, Troy Pierce, Richie Hawtin, Gabriel D'or & Bordoy, Industryalizer, Du'ArT, Ramon Tapia, Silicone Soul, Tomcraft, Mladen Tomic, Metodi Hristov, Terry Francis i Petar Dundov. Godine su tekle, iskustvo raslo i danas ga nalaziš kao rezidenta kulta koji jest G2.
 
Plešemo do 10 ujutro ili dok ne podereš nešto u mišiću – što god dođe prije, a u škrabicu ubacuješ donaciju od 20 novaca. Momci čekaju na podiju, bezdan je dubok,budi spreman!
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop