Skip to main content
  • 1.10.2014.

Matija Dedić Disco Pegla

Večeras s početkom u 21 sat klub Sax! kreće s novom sezonom koncertnog ciklusa ''Novi hrvatski jazz", uz nastup najpoznatijeg hrvatskog jazz pijanista i skladatelja, Matije Dedića.

Piše: 


Stalni ciklus koncerata pod nazivom "Novi hrvatski jazz" s velikim uspjehom i odazivom publike odvija se već XVI. sezonu. I ove sezone ponovo Vas očekuju brojne glazbene poslastice, a da će tome biti tako upravo potvrđuje činjenica da već u prvu srijedu nastupa ugledni hrvatski jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić koji će otvoriti jazz sezonu u Saxu s programom 'Matija Dedić Disco Pegla'.

S obzirom da je na moje zadovoljstvo ovo već sedmi ili osmi put da me gospodin Tocilj poziva da otvorim jazz sezonu, nije bilo lako na samom početku odlučiti se koje kolege ću ugostiti ovaj put. Kroz sve ove sezone predstavio sam većinu svojih dragih prijatelja instrumentalista te najčešće neku od vokalnih gošći. Put do ove suradnje dovela je pjesma mog oca napisana za Maria Huljeva pod producentskim vodstvom Silvija Pasarića (Mark Silver), mog prijatelja iz srednje škole i uspješnog poslovnog suradnika zadnjih 10 godina. Dakle ovaj put odmaram od živog bubnja te uz dvoje navedenih, pridružiti će nam se i  izvrsni Alen Svetopetrić. Obnavljam meni draga sjećanja sviranja, na ne previše harmonija, laganu smooth jazz, easy listening, nikako pretencioznu  varijantu još iz doba sviranja house partija s kraja 90-ih. Program su zajedničke odnosno autorske kompozicije Marka Silvera te poneki cover.  Da bi večer imala i što veću poveznicu s jazz glazbom, odlučio sam ovaj put ugostiti možda trenutno i našu najistaknutiju pjevačicu Lelu Kaplowitz, s kojom ću izvesti kratak Tribute to Boško Petrović – izjavio je povodom nadolazećeg koncerta Matija Dedić.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk