Skip to main content
  • 30.04.2016.

New Power Vibe – Revolucija u porečkom Byblosu!

Baš tamo na zapadnoj obali Istre, od Mirne kod Novigrada na sjeveru do Funtane i Vrsara na jugu, proteže se porečka regija, a u njenom srcu stoji jedan klub.

 
U najzelenijoj Zelenoj Laguni na broju 1 stoji, još od davne davne 1962., prva diskoteka Poreča, Byblos. Nastala je kao punkt koji će istomišljenicima, prvo s lokalnog, a kako je vrijeme prolazilo i s čitavog europskog područja, pružiti mjesto na kojem se osjećaju kao da se vraćaju kući, postajući kroz desetljeća jedna od centralnih osovina europskog noćnog života.
 
Kako lovorike nisu mjesto na kojem spavaš kada jednom tamo stigneš, Byblos ide dalje u novu sezonu s programom New Power Vibe, izniklom na temelju New Powera s kraja prošlog tisućljeća koji je zapalio lokalnu i regionalnu techno i house domenu. Vibracije dobroga šire se poput krugova na vodi i tako u 2016. zaokrećemo pod jedrima glazbene revolucije.

 
Ljetna sezona vraća se u novom konceptu, s prva dva New Power Vibe partyja koja na kalendare sjedaju 9. i 16. srpnja. Dok će potonji uglavnom postati dom vibriranja house struna, prvi će sjesti više uz membrane tech-housea. Što je novo u konceptu? Novo je da će čitava sezona biti ispresijecana međusobno povezanim partyima s jednom velikom pozadinskom pričom u jezgri. Neće biti gostovanja već će tvoje noći predvoditi rezident DJ-i New Power Vibe programa kako bi se svakome omogućilo da kreira svoju vlastiti omotač glazbe povezan u jednu cjelinu ponešto drugačije, iskosa pogledane, elektronike.
 
Cilj nije zasipavati patrone Byblosa velikim imenima i hiperaktivnim nizanjem partya, cilj nije novac niti ekskluzivno sveprisutno VIP-aštvo, već povratak na esenciju razloga dolaska na party – da se jednostavno zabaviš i uživaš u glazbi koju voliš s onima koji je vole toliko da su joj posvetili svoje dane i noći.
 
Na prvoj inačici 9. srpnja s nama su Mike Vale, Aleksij, Dave Manali i MC Alex Donati, rezidenti programa i team ljudi okupljen oko pozitivne vibracije i emocija koje stoje u središtu svakog glazbenog iskustva pravih partijanera.

 
Mike Vale tako je slovenska tech-house zvijezda koja je bljesnula globalnim elektroničkim nebom. Jednako sposoban u studiju kao i iza pulta započeo je još u djetinjstvu prekapajući po očevim pločama, a prvi veliki proboj zabilježio je 2001. trakom Pretty Woman izdanom na Tomcraftovom Great Stuff Recordsu. Internacionalni raspored turneja, suradnje s sunarodnjakom Umekom, Coxovi Revolution partyji u ibiškom Spaceu i nastupi na Ultri, Mystic Gardenu i rezidencija u slovenskom Cirkusu… sve ovo je Mike Vale.
 
Dave Manali dolazi s talijanske čizme preko Jadrana, a put ga je doveo na podij kultne Ambasade Gavioli i u suradnju s njenim upraviteljem Valentinom Kanzyanijem. Suradnje s nekima od najvećih Manali je posljednjih godina kanalizirao u čvrstu vezu s Pure Oldies Goldies i švicarskim Ossesion Eventima. 
 
Alexij broji preko dva desetljeća za pultom u kojima se uspeo do jednoga od meštara parade slovenske tech-house i house scene, ostavljajući svoj trag na značajnim partyjima kao što su MTV, Valkana Beach, Meet Me, Syndustry, Rabac Summer Festival  kao i na podijima slovenskih i globalnih klubova.
 
MC Alex Donati jedan je od najprepoznatljivijih i najistaknutijih vokalnih manifestacija talijanske house glazbe. Iako je već neko vrijeme bio u biznisu scena ga počinje otkrivati oko'95. Odrastao s zvucima Frankie Knucklesa, Toda Terryja  i Masters at Work-a u ušima, njegov karizmatičan stil predstavljanja sada živi na razmeđu Chicago-New York – Miami housea.
 
 
Porečko dugo toplo tech-house/techno ljeto stiže! Byblos te čeka!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk