Skip to main content
  • 20.05.2016.

Nove ljetne zore primoštenske Aurore aka program

Sviće novo ljeto, nove neprospavane noći, nova prijateljstva, ljubavi i dani ispunjeni vrućom glazbom uz hladno piće u ruci. Sviće nova zora. Gdje sviće? 

 
U klubu koji u samoj svojoj nomenklaturi nosi utisnute rujne optimistične početke novih dana. Aurora sugerira svjetlo, nošena na mekim leđima istoimene rimske božice zore čije suze postaju jutarnja rosa, aurora je naziv plesa svjetla blizu polarnog kruga, nosi ono što razbija mrak postojanja, a za tebe znači čekanje jutara u Primoštenu.
 
S kime ćeš ovo ljeto čekati zore na horizontu? Primoštenska jutarnja dama omata se u plašt istkan vrijednim rukama Future Scope ekipe koja ti donosi 7 prilika da pleše u pozdrav suncu i svemu onome što voliš.

 
Sezona se otvara glasno i jako 25. lipnja uz Metodi Hristova. Bugarske ruke donose sve od mračnijeg obraza tech housea pa do sirovih neumornih perpetuirajuće nezaustavljivih house beatova. S teškašima poput Glasgow Underground, Gruuv, Rejected, Lapsus Music, OFF Recordings, Deeperfect, ViVa Music, Toolroom Records, KD Music u svom kutu put prema partenonu izgleda jasno i čisto.
 
23. srpnja vrijeme je za impregnaciju tople duše beatom hladnih mašina uz Silicone Soula. 1998. se čini tako tako daleko, ali baš tada se rodio Silicone Soul kao duo škotske elektronike. Craig Morrison i Graeme Reedie upoznali su se u školi i odrastali zajedno na scenografiji živahne glasgowske scene. No putevi su se nakon pet album za Soma Quality Recordings i vlastitog labela Darkroom Dubs razdvojili i kao solo izvođač sada stiže Graeme Reedie koji je preuzeo svjetske pulteve dalje sam. 
 
Srpanj nadnevka 30. ponoć čekaš uz prvi brk Balkana, Marka Nastića. Kao misionar techna, vukao je kofere od Brazilskih vrućih ulica do betonske džungle New Yorka, a put se ispreplitao s najblještavijim nitima tapiserije kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer, Billy Nasty, Umek…

 
Kolovoz u prvom izdanju otvara šankove i pali strujne krugove uz matrijahalne sile Deborah de Luce. 9. dana kolovoza stiže dama koja je svoju vještinu s domaćih talijanskih podija preselila za svjetske pulteve. Od konobarenja u noćnim klubovima, preko plesanja, do ugriza elektroničke bube za bijeli vrat. Prva izdanja slijevaju se sa Sola_Mente Recordsa i ostalo je povijest.
 
14. kolovoza kolo vodi Tomcraft. Tijekom dana jedan običan Thomas, gospodin Brückner zalaskom sunca za horizont usvaja alias Tomcraft. Jedan od iskusnih lisaca stare garde gazi u treće desetljeće za pultom, a globalni val poslao je 2002. kada je hit Loneliness ušao u top desetku diljem svijeta i na prvo mjesto UK ljestvice i sve to za 10 dana. 
 
19. kolovoza stiže i Terry Francis, baš onaj isti Terry koji je otvorio prvu noć Fabrica. Rijetko tko od tako velikih tvoju lijepu zemlju smatra drugim domom toliko kao gospodin Francis. Ljubavlju i poštovanjem posvojeni Hrvat, miljenik domaćih stopala i pustolov za pultom udara tako još pokoji žig u putovnicu i vraća se na domaće tlo Primoštena.
 
I glasni kraj za zatvaranje sezone, 3. rujna, predjesensku eksploziju prije melankolično-zadovoljne latentne tuge ispraćaja ljeta, stiže Axel Karakasis. Grčka techno starješina dere od 90-ih, a po prvom izdanju za Pornographic probija grčke granice i stvara vlastiti Remain Records. 
 
I što ti dalje preostaje no reći šefu da uzimaš godišnji jer ćeš sići s uma ne zaplešeš li u Aurori ovo ljeto. Svaka razumna osoba će reći: "Može buraz!". Vidimo se na vrućim podijima u osvit još toplijeg ljeta s zorom u očima!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2