Skip to main content
  • alt
  • 28.02.2015.

Povratak originalnog progressive housea u Zagreb

Ako si se baš u posljednje vrijeme poželio dobrog progressive housea u jednoj od onih seansi koja odere čitavu noć, Skipper Crew te, 14. ožujka, poziva u Aquarius.

 
Po predstavljanju još jednog projekta, SafeHouseProgHouse, skipperi se na podij Aquariusa vraćaju s originalnim manifestom oživljavanja progressivea, projektom S.O.S. (Save Our Sound).
{youtube}V0-Cb5WapP8{/youtube}
 
Ekipa koja te poziva na ovu progresivnu seansu sastoji se od četvorke naprednih ljubitelja housea koji grade na temeljima no ne skidaju oči s budućih mogućnosti, pa su ovdje za vaše auditorno zadovoljstvo iza pulta sparkirani Lawrence K, Christian M, Paladin i Leon Vukšić.
 
Srce koje kuca u središtu projekta čini DJ Paladin koji vrti ovu specifičnu granu od ranih 2000. kada is je progressive stvorio golemu bazu entuzijastičnih nočnih ljubavnika. Radom i trudom unio je inovativnost na hrvatsku scenu i mogli ste ga između ostalog uhvatiti i na jubilarnom 10. opena air festivalu elektronske glazbe Špica pult uz pult sa DJ Tomazom, u Bestu i Aquariusu uho uz uho s Tomcraftom, na INmusicu i u zrčkoj Papayi.

alt

 
Iza aliasa Lawrence K nalazi se Lovre Kanjer koji u glazbenu bujicu službeno uskače 2011. i svojim setovima priča intrigante priče koje te lagano ufuravaju, vode do vrhunaca zatim puste da se emocije smire međuigrom kultnih izdanja deep housea i tech housea u koja zalutaju i nova čije vrijeme tek dolazi. U novoj godini započeo je serijal partija naziva Deep Playground, a u kompi sa Santiagom Batacostomi KeC-om drži rezidentsku palicu u Mangan Rules.

alt

 
Christian Mličić ili Christian M, elektroniku iz sebe cijedi već jedno desetljeće varirajući sve od optimističnog melodioznog progressivea pa sve do onog mračnijeg i zlokobnijeg. Bivši dugogodišnji rezident Jedinice svirao je posvuda. Od Besta s Lukeom Porterom preko Aquariusa, Boogalooa i Saloona, sve do Londonera.

alt

 
Posljednji dio kvarteta čini Leon Vukšić koji se nekoliko puta smjestio na Beatport top 100 minimal chart. Posljednji stanovnik charta je bio remix Skymatea "Smash", a Leonove singlove ste mogli pobrati s labela kao što su Keep On Techno, Inlab Underground, No-Logik, Human Garden, a izuzetno je ponosan da je traka koje ime dijeli s plemenitim metalom "Gold", izdana na kompilaciji s imenima poput Joris Voorn, Siniša Tamamović, Fer Br, Cristian Varela, Mladen Tomić, Tomy DeClerque...

alt

 
Dakle čuješ li S.O.S. signal da pulsira s podija, uključi se i pomozi da iznova preuzmemo kontrolu nad ovim brodom u oceanu elektronike, sve što se od tebe zahtjeva je da plešeš skroz dok se bedra ne počnu tresti.

Nagrađujemo!
4×1 ulaznica, a u komentaru napišite koji podžanr elektronike veliča ovaj projekt. Dobitnike objavljujemo u petak do 12h.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2