Skip to main content
  • 10.01.2017.

Samo Moderno na splitskim ulicama!

Tamo u jednom od najrasplesanijih gradova Lijepe Tvoje stoji jedan Split i u njemu jedan mimikrijom dobrog zvuka natopljeni, transformaciji elektrona nastrojeni, Kameleon.

 
I Kameleon mirno mijenja svoje boje dok ćud ostaje ista, više manje kao vukovi, samo ljubaznije i šarenije, da bi 14. siječnja u svoju lepezu mutacija još jednom uveo E!Nights, noći posvećene elektronici koja se usklađuje s ritmom u prsima. Pa E!Nights onaj "E!" dio ispunjava pod zastavama Samo Moderno ekipe vizionara. Sve dobro i suvremeno što sada živi punim plućima nastalo je na kamenim temeljcima oldschool-a, mutiranom kroz društvene prakse koje su ih prihvatile kao svoje i pustile u osobni prostor svojih noći.

 
Subotnja večer tako sat prije ponoći, uz čaj i ljubav, za grijanje kostiju i tetiva kao glavnog protagonista ugrijavanja postavlja ples koji po drugi puta ove sezone donose neumorni transverzalni val housea, nu disca i bezvremenskih hitova. Za 30 novaca do pet ujutro s tobom je trozubac koji čine Pille, Klox i Vice Vicious.
 
Institucije i osobni dokumenti ga poznaju kao Milana Pivalicu, a ti za znaš pod aliasom Pille. Na plodnom tlu splitskog undergrounda izniknulo je tako nezaobilazno ime domaće elektronike kao DJ, producent, promotor, zaljubljenik, multifunkcionalni glazbeni lutalac, no prije svega umjetnik koji živi i diše glazbu bez koje ne može zamisliti dan već dva desetljeća. Posljednje tri godine loviš ga kao glavnog rezidenta i osnivača E! Nights subota koje se odvijaju u varljivom, zaigranom i snalažljivom elektroničkom Kameleonu.
 
Da pitaš baš Kloxa samoga i nikog drugog dobio bi ovaj odgovor: "Glazba, kao i druge vrste umjetnosti, ima svoj poseban način na koji usrećuje ljude. Taj osjećaj kojeg meni pruža želim prenijeti na ljude u svojim setovima." Zapetljan u deep house i nu disco, finalist prvoga ikada održanog burn Residencyija u Hrvatskoj na podiju je već desetljeće da bi se 2014. sve pretočilo u projekt koji je s istomišljenicima i partnerima u zločinu zaplovio duboko pod jedrima već ti poznatog Deepholica

 
Vice bi ti pak rekao da je njegova misija jednostavna i iskrena: "Moj san je bio postati onaj koji stoji iza pulta i stavlja osmijeh ljudima na lice na način da učinim da osjete glazbu koja im pumpa tijelom." –  a to je baš ono što čini kombinacijom groovy klupskog zvuka u koji su utkani i reanimirani davni zaboravljeni ujedinjujući zvuci plemenskih udaraljki na pozadini sočnih punih vokalnih linija. Lovile su ga  pozornice OHM-a, Enter Festivala, Hideouta, Ultre Europe, Barrakud festivala, a raspakirava se i u zdanju neospornog ministarstva elektronike, MInistry of Sound, dok put vodi smjerovima Amerike i Kanade u Maison Mercer, Club Muzique, Chicago Chop House i Bloke&4th…
 
 
Momci su spremni za subotu, spremni su biti moderni ili stari koliko emocija u prostoriji to zahtjeva. Najbolje stvari se dogode kada slušaš srce, tu i tamo naletiš na noć kada svaka riječ i ton sjednu na mjesto uz onaj zadovoljavajući klik u utor tebe. Vidimo se u Kameleonu! Biti će glasno, biti će moderno, biti će divno!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2