Skip to main content
  • 10.11.2016.

Subotnji bezdan beata u Zagrebu!

Bezdan bi sugerirao svoju beskonačnost, ideju da kreneš padati da nikada ne bi tresnuo u pod već bi jednostavn nastavio s uronom sve niže 10 m/s.

 
No to što ti dno bezdana ne vidiš ne znači da ono ne posotji, znači samo da ga ne vidiš s pozicij s koje gledaš sada. Bezdan na koji te sada pozivamo sasvim je ugodan pad u ritam i kostotores uz uposlene vještine Phillipea, Ane Antovnove, Marijana Babicza i Kali koja te zagrijava do optimalne temperature vrenja.
 
Subotnja noć, 12 studenoga, pod zastavama još jdnog Abyssa, ledene jesense vizuale toga da vidiš svoj dah zamjenjuje vrućim podijme G2 prostora dokoturaš li se od Koturaške 1. Umjesto stvarih koturaljki navuci tenisice i čizmake, pozdravi sunce, mjesec ili što već trebaš kako bi protegnuo teteive jer će ti trebati podmazane, spremne i gipke, baš onakve kakvima trebaš i ljubavnike.
 
Ljubav za pultom sipa stoga i Phillipe (CFSN / Illectricity Festival / phillitchevanje / Frühstück). Kao dio Confusiona (CFSN) koji lavovski već 14 godina bodri audio-vizualne umjetnosti, MUP-u poznatiji kao Filip Eterović, gospodin je sve samo ne zbunjen. Illectric Funk Festival tako je s godinama uho uz uho uz kolege i cjeloživotne prijatelje nabujao u ono što danas poznaješ i željeno očekuješ svake godine pod nazivom sveobuhvatnog Illectricity Festivala koji Zagreb na nekoliko dana pretvara u najplesniji grad Balkana.

 
Glazbeni interesi su mutirali i rasli, virili u špajze svega što je privuklo pažnju da bi se na kraju smirili na eklektičnom vrtuljku koji pokreću deep house, house, techno, bass, future garage, hip-hop, juke, trap, post dubstep, grime, 2step, garage, drum&bass, glitch hop, digital dancehall, RAVE, 80"s, 90's… Čini se da je ova glazbena duša u mikseru našla način koji funkcionira jer su s njime plesale tisuće i tisuće podno bina festivala kao što su EXIT, MTV Valkana Beach, Lift festival/Sarajevo film festival, beogradski MAD , Broken Balkanz, Elevate festival, Soundwave, Outlook, Dimensions, Unknown, Republika, Hideout, Motovun film festival, Festival Pomladi, InMusic, Atlantis Summer Challenge, Priredba, Seasplash Reggae festival, Input Fest, Zagreb Film Festival…
 
Ana Antonova (Kvir'n'Bass) dolazi kao mlada dama koja je 2015. pomela konkurenciju kao Illectricityjev najbolji Nucomer. Kao klincezu mama i tata su dio vremena proveli navažajući je u glazbenu školu na satove gitare, ne sluteći da će sredina 90-ih u srcu mlade kćerke donijeti jednu sasvim drugačiju glad. Glazba na struju ubacila je kukice u dušu slušanjem jednog elektroničkog evergreena i nakon Laurent Garnierova "Man With The Red Face" ništa više nije bilo isto. 2003. donosi prve nastupe, a kada gospođica Antonova preuzme pult očekuj sve od deep housea, UK Garagea do tech house bombi.
 
Da kreneš zamisliti Marijana Babicza u srednjoj zamislio bi namrgođenog tipa koji bubnja u death metal bandu, vjerojatno preduge kose i jednako dugog jezika.

 
No death metal na bubnju danas je zamijenilo istraživanje house, Jungle i DnB dinamike. Samo godinu dana po nabavci glazbene opreme postaje rezident makarskog beach bara Buba, a uz techno i house u kolekciji se nađu funk, soul i jazz za dušu koji su odlično prihvaćeni u makarskom hostel baru Yeti. Danas ga pronalaziš kao jednoga od zvijezda na nebu G2 kolektiva, a uperiš li teleskop bliže vidjet ćeš da je ujedno i nominiran za Newcomera godine u sceninom Ambasadoru. Baš ovaj brk posebno je drag i Technotica teamu (Jolly Joke i Galinac Galinac) s kojima je stao za pult na preko dvadeset evenata i na oba Adriatic Perception festivala, a loviš ga i na stranicama scene gdje te educira o suvremenom glazbenom menađmentu. Čisto ako si se pitao, Marijan je i Dečko Pravy aka jedna polovina novog istoimenog Dj sastava s kolegom i prijateljem Antom Mucićem M-om, pa kada dečki vode vode te kroz sve od downtempa, soula, jazza, hip-hopa, funka pa do D'n9B i breakbeata.
 
A Kali? Kali je mlada dama koja 2014. ulazi u G2 i ovdje ostaje nakon prvog nastupa u Aquariusu, a ono čime ti grije kosti za početak živjet će negdje tamo gdje se ljube zvukovi tech-housea, deep techna, ali osobno i za publiku najviše se pronalazi u dubokom i pomalo mračnom techno zvuku koji te čini mrvicu paranoičnim, taman toliko da bude zanimljivo.
 
FB EVENT: Abyss / Phillipe
 
Uz to što je Marijan najavio da se pleše kazačok, ti si slobodan plesati kako god želiš i to od 2 ujutro do podne noći sa subote na nedjelju. Do četiri upadaš za dvadeset, a nakon ubacuješ trideset. Enjoy! Mokar vam bio podij od gušta!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2