Skip to main content
  • alt
  • 24.11.2014.

Šum na Umu i Gjuro 2 slave

Sve je povezano sa svime ostalim. Gjuro 2 će tako ove subote 29.studenog, biti sjecište i fokalna točka nekoliko obljetnica.

 
Što sve slavimo? Od kuda početi? Prvenstveno feštamo jer vam Šum na Umu već dvije godine organizira noći za pamćenje i obasipa vas sjajnom glazbom. Nakon toga ovaj isti Šum šumi u umovima unutar zidova Gjure 2 točno godinu dana.
 
No ipak smo tek na polovici razloga zbog kojih radimo ovaj Celebration Generation party. Osim što je naravno subota i dan da digneš sve četiri u zrak i protreseš ih, što je zapravo povod za slavlje svaki vikend, i naš vlastiti DJ Gogolesko slavi dan kada je po prvi puta zaurlao na ovom planetu, ali ujedno i njegova karijera na sceni postaje punoljetna. Punih 18 iza pulta. To nije mala stvar. 

alt

 
Na slavlju će glazbenu pozadinu osigurati sam slavljenik, Nikola Fuchkar, Dra i Sylph a posebno zanimljivo će biti baciti uši na Emphatic Affinity duo koji čine Gogolesko i djane Sylph. Emphatic Affinity ne treba od vas riječi. Dođite, obitavajte malo na podiju, zanjišite se, oni će osjetiti što trebate i imaju samo jednu misiju, da šire ljubav i sreću kroz ritam koji curi iz zvučnika u b2b setu. Uoči svih ovih slavlja, sjeli smo se, natočili kavicu i popričali malo sa Gogoleskom koji je odvojio par minuta kako bi nam odgovorio na nekoliko pitanja.
 
1. Pozdrav Gogolesko od Scene i čitatelja. Reci nam kako se osjećaš uoči svih ovih slavlja na horizontu?
Pozdrav Sceni i dragim čitateljima 🙂 Osjećam se apsolutno fantastično. Ovakva proslava obljetnica ne događa se dva puta u životu. Euforija me trese već zadnjih mjesec dana od kada smo počeli s pripremama za ovo mega slavlje. 
 
2. Kako bi okarakterizirao posljednjih godinu dana u kojima je šuma na Umu stanovnik Gjure 2 i na koje načine je gospodin Krešo Leboš pomogao kako biste patronima Gjure pružili najkvalitetniji mogući program?
Posljednjih godinu dana najbolje je opisati pozitivnim kaosom. Šum na umu je pustio korijenje u Gjuri2 i izrasli smo u ozbiljan, jak i unikatan projekt na ovim prostorima. Krešo Leboš je najbolje što se underground party sceni dogodilo u zadnjih x godina. Rijedak primjerak “pravog gazde”. Čovjek s kojim smo podigli Gjuru iz pepela, i vratili mu reputaciju kakvu zaslužuje. Vjerovao je u nas kad nitko drugi nije, i skupa smo prošli uspone i padove, da bi nakon par mjeseci mukotrpnog rad i ostvarili svoj cilj. Također je dao svoj obol kompletnoj sceni; ukratko, postavili smo nove standarde partyjanja, usmjerili svu energiju isključivo na publiku, i time stvorili PLUR o kojem svi pričaju… Nama doduše nije bio cilj vratiti nekadašnju sjajnu atmosferu na partyjima, vjerovali smo da može i bolje od toga i to smo na kraju i postigli.

alt

 
3. 18 godina rada na sceni zasigurno je nosilo i mnoge pouke? Što misliš da je najvažnija stvar koju si naučio i što bi savjetovao mladima koji žele zakoračiti u ovaj svijet?
Općenito se sve svodi na strpljenje i upornost. Na djing gledam kao na recimo kung fu; ne postoji najbolji, najjači, naj nešto… Možeš u jednom trenutku zabljesnuti, ali bljesak brzo nestaje. Zato treba polako i sigurno ostvarivati svoje snove i ciljeve. Mladi bi trebali znati da ništa ne dolazi preko noći, tako ni mjesto na Sceni. U današnje doba vrlo je “in” postati mega popularan preko noći, ali isto tako nestati u masi instant “proizvoda”…
 
4.Gospodična Sylph i ti ste stvorili duo Emphatic Affinity. Od kuda je došla ideja za ime i koliko dugo već vrtite leđa o leđa? Smatraš li da je za dobru suradnju važno da vam se glazbeni afiniteti podudaraju ili je bolje raditi s nekim tko je poprilično drugačiji i pronalaziti nove načine usklađivanja i sinkronizacije, pisati nove stranice?
Empathic Affinity podrazumijeva vrlo širok skup pojmova vezanih uz to značenje; to je jedan od sinonima za Emotion Empowerment što bi se moglo prevesti kao: “crpljenje snage iz emocija”. Budući da smo oboje Empati, a i da smo skužili da svoje “moći” najbolje prenosimo kroz mjuzu, odlučili smo se za b2b verziju nastupa. Kad staviš dvoje Empata za dj pult, koji još k tome puštaju i super mjuzu, dobra zabava je zagarantirana. Nakon naših setova ekipa redovno odlazi s podija sa velikim smiješkom na licu. Po glazbenoj selekciji smo jako slični, a opet i full različiti. Za b2b smatram da je bolje da su dji različitih afiniteta, tako uvijek nastane kaos i totalni šou.

alt

 
5. što je dalje u planu za Šum na umu i što rasplesani zagrebački pustolovi mogu očekivati ove subote u Gjuri?
Šum na Umu nastavlja s glazbeno-scenskim spektaklima :). Nedavno smo organizirali i prvi kulturni utorak u Gjuri, uz laganu mjuzu i izložbu, a u planu su i neki drugi projekti o kojima za sad ne bih 🙂 Ove subote čagerice i čagere očekuje delicija milozvučja. Posebna je prigoda, pa smo tako pripremili i posebne goste, a i setove u kojima će se čuti mjuza raznih godišta i stilova.
 
Hvala ti što si popričao sa Scenom. Želimo ti fantastičnu subotu i vidimo se na podiju pola sata prije ponoći!
Veliko hvala svima koji nas podržavaju, a posebno Klubskoj Sceni koja oduvijek prati naš rad! Šum na Umu bio vazda s Vama 🙂 Rave ON! 🙂
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2