Skip to main content

Tech house i house vikend u Byblosu!

Grčki povjesničari i geografi, paradirajući uokolo u togama još 4 stoljeća prije nove ere, spominju već malo naselje i ribarsku luku na mjestu koje danas poznaješ kao Poreč.

 
Da kojim slučajem dobiješ time lapse video ovoga područja vidio bi Rimljane kako se naseljavaju, stvaraju vojnu utvrdu, vidio bi kako predporečani slave status grada, gledao bi mučeništva biskupa Mavara, zatim graditelje koji pod žegom sunca grade Eufrazijevu baziliku, pa smjene vlasti od Ostrogota, preko Venecije, Austrije, Napoleonove Ilirije i Italije da bi naposljetku postao tvoj i na njemu se u jednostavno nazvanoj Zelenoj Laguni na broju 1 1962. okuplja ekipa graditelja uoči ludih 70-ih nebi li sagradila ono što danas poznaješ kao Byblos i započinje pisanje nove stranice povijesti u kojoj Poreč zasjeda na europsku party mapu, pozivajući pod svoj krov najveće globalne glazbenike.
 
Pa kako iskustvo koje donosi nešto staro upareno sa svježinom i entuzijazmom novih početaka obično daje najbolje plodove, baš na ovom razmeđu nastao je i New Power Vibe. Stari program "New Power", koji je bijesnio oko u oko s Y2K panikom, sada se vraća redefiniran u iskonskom iskustvu partyja pod rezidencijom četvorice house i tech house majstora. S nama su kao CEO-i plesa Mike Vale, Aleksij, Dave Manali i MC Alex Donati..

 
Izvan standardne prakse velikih gostovanja i kulta ličnosti koji puni podije prije no glazba, Byblos se koncentrirao na samo nekoliko izvođača koji će na svojim poširokim iskusnim plećima ponijeti ljetne plesnjake na porečkim ulicama. Petak, 29. srpnja, tako dolazi uz Dave Manalija i Alexa Donatija iz rezidentskog tabora i još jednim povratkom Paola Barbata, koji iznova suče rukave, pokazuje vještine svih tatoo majstora koji su mu prošli kroz život i obojili ruke kroz koje je u 25 godina prošlo više house no što bi čovjek mogao zamisliti da je moguće unutar jednoga života. Više o vlasniku jedne od najznačajnijih trgovina ploča s onu stranu Jadrana uhvati na intervjuu koji je dao povodom svog Byblos hodoćašća.
 
Karte si hvataš na webshopu Byblosa u pretporodaji i do ponoći na ulazu za 9 eura da bi nakon ponoći izdvojio 13 eura. Za detalje skok na potpuno službeni event.
 
 
Subotnji sumrak 30. srpnja Barbato je već na putu za talijansku čizmu, a ti stežeš žnjirance za Dj Aleksija, Alexa Donatija i Mike Valea, koji preuzima većinu plesne noći. Mikeu na putovnici stoji slovenski grb, a dani se odvijaju uz soundtrack tech-housea. Studio ili pult, nevažno je jer Vale se u oba svijeta snalazi i zavezanih očiju (znaš da ih zatvoriš kada je glazba stvarno, stvarno dobra). 

 
Glatki vinilni krugovi zarobili su svijest i ugodno ropstvo nastavilo se do danas. 2011. globalna sfera postaje bogatija za traku "Pretty Woman" koja je ispala s Tomcraftova Great Stuff Recordsa, Beatport je oduševljeno postavlja na vrh, a u setove je ugrađuju Carl Cox, Marco Carola i Pete Tong. Kocka je bačena, brana podignuta, snježna kugla se zarolala i jedna internacionalna tech-house priča dobila je svoj intro, dok se u međuvremenu Space trese pod beatom, Ibiza pleše na Mikeove stvari na Coxovim Revolution partyjima, Ultra i Mystic Garden pružaju spremno svoje pozornice, i sve to posipano je šarenim konfetima rezidencije na domaćem tlu Circus kluba u Sloveniji.
 
 
Procedura je ista. Započinjemo sat prije ponoći, karte si lovimo na Byblosovom webshopu, nabacimo osmijeh i vjerujemo u sve ono lijepo. 
 
Dobro nam došli u Byblos!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2