Skip to main content
  • alt

Uskršnji party vodič

Baš kao što uskršnja trpeza obiluje raznim slasticama, tako je partyjima obilat i predstojeći nam uskršnji, produženi vikend. 

 
Tako večeras svoj treći rođendan u zagrebačkome Sirupu slavi večer Art & Strategy na čelu s osnivačem DJ Maryjem kojemu pak se iza DJ pulta pridružuju gosti Tomi Phantasma, Kalle, DJ sa serijala Musica Obscura,  DJane Redlily, predstavnica Pure Electro večeri, Oldboy s Electrocution nighta, a tu je i novopridošlica Dj Posmrtny. Ukoliko niste od industriala ili old school EBM-a, u Mikseru vas očekuje Cokeandsmoke večer s dortmuntskom underground house DJ-icom i producenticom Juliet Sikorom, a tu su i njemački kolektiv Heavy Mental Crew  te zagrebački DJ-evi Martyn Negro i Marmat.   Klub DEPO pak na jednu večer postaje legendarni „Studio 54 te će DJ-evi Chicak i Mrx kreirati  atmosferu kasnih sedamdesetih i zlatnih dana disca svojom selekcijom samo najboljeg od disco, disco funk i funky zvuka, a uskršnje zečice kluba DEPO unijeti dašak glamura nekadašnjeg Studija 54. 
{youtube}_hpFFsrmVmk{/youtube}
 
Kult i Trip to Zion pak u zagrebački Masters dovode drum’n’bass zvijezdu iz regije – Billaina, a najavljuju kvalitetan neurofunk i drum ‘n’ bass party.  U F Clubu pak će čak dvanaestero DJ-eva zasvirati u humanitarne svrhe, odnosno kako bi se prikupio novac za operacije u prometnoj nesreći stradalog Borisa Lovrića. Riječkim će se Palachom u sklopu Drambe Baggatela programa širiti drum’n’bass za koji će se pobrinuti glavni gost večeri, Okor, kojem pak podršku daju  uzdanici riječke scene Sven Nalis i Tikach. Dozu  bassa, ali i druge glazbe mogu primiti i svi koji se u subotu, 19. travnja, upute u varaždinski klub Ritz gdje vrte Funk Guru i phillipe, članovi poznatog zagrebačkog kolektiva CFSN.
{youtube}oRFVXRsEcn0{/youtube}
 
Da i Zagrepčani čuju bassa i u subotu, pobrinut će se Sirup jer tada u sklopu večeri Subjekt nastupaju  hrvatski d’n’b DJ-evi i producenti Kodin, Vrh i Agregat, a njihovu će glazbu pojačati live truba Igora Pavlice. U Depo klubu pak će u subotu za DJ pultom snage odmjeriti  dva pionira scene, Mary i Mr.DJ Dario,  te nova scene, Frenki i Royal Assasin. Techno i to onaj s detroitskim predznakom stiže u zagrebački DHC3 jer tamo premijerno na ovim prostorima gostuje dvojac Octave One, odnosno braća Lawrence i Lenny Burden, kojem društvo prave Petar Dundov, Man From The Lab i Art Lentz, a na drugom će flooru  zasvirati Marko Luk & Denis Lederhas, Novell i Zero. Na Bamboo Garden flooru pak će svoju umješnost iskazati hrvatski producent Davor O. i to u live inačici.
{youtube}jdBrEpzYyVE{/youtube}
 
U subotu u Galerryju na Jarunu svira Tom Novy dok vas u splitskoj Kocki očekuje večer Karantena s LoopJunkiesima  i njihovim gostom  Samom Bingom , producentom broken beata kojeg podržavaju imena poput  Rockwell, Kasre i Doc Scotta, a svoju će umješnost za DJ pultom dočarati i najsvježija strana LoopJunkies kolektiva: Okor i Nortrom. U vodičkom Opiumu za DJ će pult u sklopu Fly 2 Moondance partyja za pult stati Oxia, jedan od najpoznatijih francuskih techno/electro/house DJ-eva i producenata te rado viđen gost u Dalmaciji, a društvo mu prave  PeroFullhouse, Edy C., Scheva i Antonio. Porečki Byblos ugošćuje u subotu slovenskog producenta Tomyja DeClerquea, a tu su i Eddie F., Alex Cvetkov te Bebetto i Toni Ter Wonder.
{youtube}zsboarHVY68{/youtube}
 
U subotu  se održava i  O2 Underground u Osijeku te na kojem  će zasvirati Pete Dux, DJ i promotor koji je u posljednjih nekoliko godina kroz svoj projekt United Electronic Sound uvelike ojačao zagrebačku i hrvatsku scenu. Pete Dux prvi put nastupa u klubu Oxygene, a uz njega tu su još Marko Felinger i Daniel E. Nakon gozbe na sam Uskrs kalorije možete potrošiti na uskršnjem Fly 2 Moondance partyju  u splitskom Mastersu gdje će live zasvirati bosanski techno producent i DJ  Forest People kojem se pridružuju Darko J i Pero FullHouse. U Osijeku u Tufna Clubu možete plesati na Rez#O5 u organizaciji Avantgardea, a a na kojem će zavrtjeti DJ šestorka – Brighton, Mateo Roksandic, Q Master, Pips, Kolek3k i domaćin večeri Vladimir Miler. Technotica pak u goste u makarsku Plažu dovodi techno gurua Mladena Tomića, pionira elektronske glazbene scene u Bosni i Hercegovini, a tu su i rezidenti projekta Jolly Joke, Galinac Galinac i Marijan Babicz. Za ponedjeljak partyja zakazanih nema, ali nakon tri dana glazbenih gozbi, jedan dan posta nije naodmet, zar ne?
{youtube}UuiLxK-qu0g{/youtube}
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web