Skip to main content

Valentino Kanzyani gost Boogalooa ovaj vikend

U zagrebačkom klubu Boogaloo 25. svibnja gostuje Valentino Kanzyani, uz Umeka vodeći slovenski DJ i producent što se tiče techno žanra, a u posljednje vrijeme i tech house glazbe. – Uz Valentina nastupit će Dj Veztax iz Slovenije, te Zero. Na house flooru očekuje vas Dj Chop, Jaka (slo), te Rene Russo. Cijena ulaznice je 60 kn do ponoći te 70 kn nakon.

Piše: 

Na Valentina se više ne smije gledati kao na "običnog slovenskog DJ-a". Iako nekoliko koraka iza, uspješno prati dinamiku proboja na svjetsko tržište koju je postavio Umek – najveća zvijezda slovenske klupske scene. Valentino je DJ i producent svjetskog glasa, bilo da kvalitetu vrednujete odabirom glazbe, tehnikom miksanja ili kvalitetom produkcije. DJ karijeru Valentino je započeo davne 1991. godine puštajući mainstream glazbu ("La Bamba" i slično) u klubu "Tivoli" u Portorožu.

Tada mu je bilo tek 16 godina. S vremenom sve više prelazi na elektronsku glazbu – poglavito techno. I to ne bilo kakav, već izvrsno plesni funky techno. Zajedno s Umekom izdaje za Primevil (sinonim za ovu vrstu techna) njihov 13. release što ga podiže u višu razinu rejtinga svjetskih techno DJ-a. Zajedno s Umekom osniva etiketu "Recycled Loops Records".

Posljednjih godina Valentinovu karijeru obilježila je uzlazna putanja koja sve više ubrzava. Upravo suprotno dešava se sa stilom muzike koji stvara. Techouseri se vesele sa svakim novim Valentinovim izdanjem. Jedan od najboljih recentnih primjera Valentinova koketiranja na granici tech housea i techna je "House Soul" EP (Intec 11). Svakako valja spomenuti pod-label "Recycled Loopsa" – "Earresistible" za koji izdaju i Umek (pod imenima Kemu, Fotr) i Valentino (Pornorama).

Radi se o singlu "Leliwa" koji kombinira s jedne strane disco house zvuk kakav izdaje primjerice "Defected" i tribal driving tech house obogaćen prokleto adiktivnim "Silicone Soul" stringovima. Valentino svira svugdje po svijetu rame uz rame svojih idola Richie Hawtina, Carl Coxa, Terry Francisa, Marca Carole, Umeka, itd… Najudaljenije gaže odradio je u Australiji i Singapuru, a za booking su mu zadužene njemačka "Knee Deep" i londonska "Theremin" DJ agancije. Posebno je omiljen među domaćom publikom gdje puni bilo koji prostor gdje svira.

Izvor: www.brija.com

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2