Skip to main content
  • 22.05.2013.

Veliki Surgeon u Zagrebu

  Dimensions Festival u suradnji sa zagrebačkim Ekstraktom organizira launch party i za koji su pripremili pravu techno uživanciju.   Evo što kažu momci iz Ekstrakta: Ovogodišnji Dimensions festival lansirati ćemo zajedno u Zagrebu Družiti ćemo se glavom i bradom s gospon Surgeonom, a kompletan spektakl se odvija na dva floora svima nam poznate hiže s […]

 

Dimensions Festival u suradnji sa zagrebačkim Ekstraktom organizira launch party i za koji su pripremili pravu techno uživanciju.

 
Evo što kažu momci iz Ekstrakta:
Ovogodišnji Dimensions festival lansirati ćemo zajedno u Zagrebu Družiti ćemo se glavom i bradom s gospon Surgeonom, a kompletan spektakl se odvija na dva floora svima nam poznate hiže s rubnih djelova grada.
 
Anthony Child a.k.a. Surgeon je ključna figura svjetske techno scene, vlasnik je dviju kultnih glazbenih etiketa, Dynamic Tension i Counterbalance, dio je poznatog britanskog dvojca British Murder Boys, kojeg je osnovao s Karl O'Connorom, poznatijim kao Regis, a u posljednje vrijeme surađuje s Ben Simsom na projektu Frequency 7. Producira od početka devedesetih, a 1994. godine je izašao njegov prvi EP "Magneze" na etiketi Downwards Records. Od tada su njegove ploče izlazile na Tresoru, Warpu, Downwardsu i mnogim drugim cjenjenim etiketama. Remiksirao je opasne face poput Davea Clarkea, Lukea Slatera, Thoma Yorkea, Coila i našeg Luke Baumanna.

{youtube}SqfJmA-VbzU{/youtube}

S frendovima je 1993. godine otvorio prvi birminghamski techno klub "House Of God" koji od tada izaziva nemir među lokalnim stanovništvom, a od devedesetih je stalni rezident kultnog berlinskog Tresora.
Anthony će ujedno nastupiti i kao jedan od headlinera ovogodišnjeg Dimensions festivala, a prošlogodišnji set mnogima je ostao urezan u pamćenje kao jedan od najboljih nastupa na Dimensionsu.
Kao što smo već naveli, spektakl se odvija na dva floora, tako da će na Das Haus flooru nastupiti domaći predstavnici ovogodišnjeg Dimensions festivala, dok će u novootkrivenom dijelu Das Hausa, mračnom podrumu nazvanom DHC3, uz Srkija nastupiti nizozemski DJ i producent, priženjeni Zagrepčanec Delta Funktionen.
Uz sve navedeno kao posebnu poslasticu izdvojili bi Digitron Sound System, ozvučenje koje će nam prošetati unutarnje organe u DHC3.

{youtube}zjkC22L0SIc{/youtube}

 
Zabava je zakazana za 14. lipanj, a upadnica je i više nego pristojnih 70 kuna.
 
 
 
DHC3 Floor:
 
Surgeon (UK)
 
Dynamic Tension | Counterbalance | Tresor | Downwards
 
Delta Funktionen | Delsin (NL)
 
Iggy Dub
 
Ganik | Labud | Mimi
 
 
 
Das Haus Floor:
Arszenik
Brighton
FM
Funk Guru
Pytzek
Sergej Snooze
Zero
Novell
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk