Skip to main content
  • 18.12.2013.

Za 10. rođendan Loopjunkiesi će prodrmati Split

Prošlo je čitavo desetljeće otkako su se VRH i Dubok skompali na Dom Loungeu u Kocki jednog četvrtka davne 2003. godine. Obojica su dijelili strast prema polomljenoj i inteligentnijoj elektronskoj glazbi, grafičkom dizajnu, 3D-u i uličnoj umjetnosti pa su odlučili osnovati crew koji bi promovirao upravo ono što vole.

Piše: 


Iz dana u dan, mjeseca u mjesec, LoopJunkies crew je svojim radom na sceni pridonosio kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Kroz Split su prošla brojna imena na kojima bi i drugi gradovi pozavidjeli, a neka od njh su Black Sun Empire, Bad Company, BTK, Masheen, Jade, Purple Unit i mnogi drugi… Nakon 10 godina rada crew danas broji 6 članova: VRH, Dubok, Oxide, Okor, Cuisine Dub i Nortrom.

Povodom ovog velikog slavlja, u goste dovode ime koje je obilježilo njihove početke i utemeljilo ljubav prema drum'n'bass glazbi, čovjeka koji je za njih postavio standarde i izdavao na labelima koja danas smatramo samim vrhom scene – dame i gospodo, RAIDEN!

Christopher Jarman aka Raiden svoju priču je započeo u rodnom Portsmouthu, sivom malom industrijskom gradiću u kojem se dani u nizu ne razlikuju previše od prethodnih. Kako nije htio da mu budućnost izmakne kroz prste, a život prolazi u dosadnoj svakodnevnici, posvetio je svoj život glazbi, a to ga je i izbavilo iz svakodnevnog sivila. Prva traka koja ga je vinula u visine bila je "Fallin".
{youtube}ebfZlBv9D9s{/youtube}

Ubrzo nakon toga potpisuje za respektabilni Renegade Hardware i počinje izgrađivati svoj specifični i danas već debelo prepoznatljivi zvuk. Svoju glazbu uvijek je fokusirao negdje između techna i drum'n'bassa, što ga je učinilo ocem žanra koji je spojio ta dva. Ubrzo nakon što je "pukao" na sceni sa svojim produkcijskim materijalima, počeo se baviti i DJ-ingom radeći turneje diljem svijeta i predstavljajući svoj specifičan zvuk. Na tim putovanjima često je razmišljao o glazbi koju radi i koju voli, a i onim lošim stranama. Prevrćući misli odlučio se na jedini logičan potez, potez koji će prezentirati njega i njegovi ideju bez kompromisa – pokrenuti vlastiti label OFFKEY, label koji će ga izdvojiti od mase i postaviti nove standarde u drum'n'bass glazbi. Nakon tog Raiden izbacuje manifest "Techno brain, Drum'n'Bass body" i potpisuje prve artiste za OFFKEY. Rezultat toga i sve do danas je gomila producenata i DJ-eva od kojih veliku većinu štujete, obožavate i slušate, a svoje karijere su upravo započeli u OFFKEYu.

Bitno je spomenuti da autor poznatih remixa techno klasika poput "DK8 – Murder was the bass", "Human Resource – Dominator", "Adam Freeland – We want your soul", itd… Iako vlasnik labela, nastavlja s izdanjima na respektabilnom Renegade Hardwareu i mnogim drugima te ponajviše nastavlja na razvoju sebe i glazbe koju voli i radi.
{youtube}zA7U8VbgZyM{/youtube}

"In a sense this is only the beginning…you truly have to know where you came from in order to know where you’re going." – Raiden aka Kamikaze Space Programme

21.12.2013. – LoopJunkies 10th year anniversary w/ Raiden @ Klub Kocka

23:00h | 30 KN < 00:00 h > 40 KN

RAIDEN [Renegade Hardware | Offkey | Voodoo Music] – Bristol | UK
VRH [LoopJunkies | Kiša Metaka | Architecture] – Split
OKOR [LoopJunkies]

Screen setup + visuals: Ante Šimić [Xplode]

{jcal_latest eventid=5283}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk