Skip to main content
  • 27.11.2015.

Zvijezda rumunjskog micro housea u Das Hausu

Deep 'n' Delicious u suradnji s Microm ove subote dovode Vida aka Egal 3 u najpoznatiju zagrebačku underground kuću.

Piše: 


Autor ovih redaka mora skromno priznati kako je za rumunjski micro house prvi puta doznao početkom ove godine kada je stjecajem okolnosti uređivao biografiju momaka iz Reversed Sentencea. Branko Dalloš i Dujo Jokić, odnosno Reversed Sentence u međuvremenu su organizirali prvi event posvećen tom pod-žanru elektroničke glazbe pod nazivom Micro, koji se u svibnju održao u Depou uz gostovanje Žarka Rebca. Uz vlastiti program Workout koji je tematski posvećen technu, Reversed Sentence svoj drugi po redu micro house event organiziraju u suradnji sa Heryom i Bronskim iz Deep 'n' Deliciousa, ovaj puta na mnogo prikladnijoj lokaciji za taj specifičan i neki bi rekli 'mračan' žanr.
{youtube}rl-e-WxkgrA{/youtube}

Radi se naravno o omiljenoj kućici na kraju grada, poznatijoj pod jednostavnim imenom Das Haus. A sada koja riječ o gostu. Vid aka Egal 3, pravim imenom Sorin Rastoaca rumunjski je DJ i producent kojega mnogi smatraju jednim od najtalentiranijih umjetnika micro house scene. I premda broji tek dvadeset i tri godine Egal 3 iza sebe ima brojna izdanja za labele Edec, Fear of Flying, Monique Musique te Memoria Records, dok njegove trake vrte velika imena kao što su Ricardo Villalobos, tINI, Livio & Roby, Andrea Oliva te Andrew Grant.
{youtube}CBRMSz4uWWY{/youtube}

Dok je već sada iznimno cijenjen kao producent Egal 3 se unazad par godina probija na sceni kao DJ te je već uvažen od publike zbog svog jedinstvenog zvuka koji inkorporira elemente rumunjske scene sa elektroničkim zvukovima iz svih kutaka Europe. Dugu mračnu noć u Das Hausu otvara lil' G, te nas vodi u 13-satno putovanje bespućima micro house zvuka. Poslastica koju se nikako ne propušta.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2