Skip to main content
  • 3.03.2017.

Mixed Emotions EP – četverotračna vožnja žanrovima

Svestrani instrumentalist, producent i DJ s preko dva desetljeća glazbe u rukama, ponosni tata Laus labela i dobrovački gospar koji je usvojio London kao drugi dom, vraća se s novim EP-jem.

 
Nakon emocionalnog deep house ostvarenja koji je u sebe ugradio cigle rocka, vokala, saksofona i orkestralnih stihija, "All I Need", Haris Čustović i u Londonu bazirani jadransko ukorijeni Laus vračaju se s četverotračnim "Mixed Emotions" EP-jem. Emocija je ono što te čini čovjekom – divlja, neuredna, nesputana, rijetko čistih margina, zbunjujuća i prekrasna. Baš ona se translatira u 4 disparatne trake koje ipak funkcioniraju kao cjelina. Privlačnost je oduvijek ležala u proturječnostima. Pa tako sa svojim 34. izdanjem od tako davne 2000. Haris još jednom preispituje margine definicija suvremene glazbe koja te pokreće.

 
Prvi pokretač EP-ja je traka "Ayde Yano", tradicionalna balkanska pjesma u izvedbi pjevačice i kompozitorice Tanje Tzarovske, koja je svoj vokalni utisak ostavila već na filmskim soundtracima filmova Troya i Pasija. Podatni glas ovdje stoji na potpornjima 7/8 ritma dajući mu efemernu spiritualnost koja ipak korijenje sidri u zemlju (ili možda pijesak, jer je sasvim lako moguće zamisliti da ova traka pomete Burning Man).
 
Nakon što smo beatom pogurali Yanu krećemo do soničnog požara koji jest traka "Kucha Gori", gdje glazbeni potpis Brixtona plamti unutar teškog basa i opasno udarajućeg ritma, vodeći te do future-garage margina. Nastaje kao posveta dobu ilegalnog ravea s natruhom nove potencijalne utopije udvajanja ove prakse u idealiziranoj budućnosti, jedna od onih koju će tražiti svatko tko svoje glazbene operacije izvodi u podzemlju.

 
"Surrender" je ljubav zarobljena u takt, emocionalne strune i nostalgične prizvuke, kao nužna naličja sretnih dana. Podsjeća na ono doba kada si još mogao, sasvim slobodan od obveza, u potpunosti utonuti u tren u kojem je jedino bitno sada i ovdje, kao glazbena reminiscencija svitanja na Ibizi nakon čitave noći plesa. Za one malo više na tamniji prizvuk uštimane naći će se i dub verzija trake.
 
I konačno "Transformed" space-disco-tech-groover koji se manifestira kroz duge minimalističke prelaze i poliritmičku natruhu Mad Max zvučne distopije. 
 
"Mixed Emotions" EP umiješao se u globalnu audioteku 20. veljače, a mastering je odradio gospodin Vlado Džihan iz bečkog Milkshop Masteringa. Harisa samoga osjeti se pak slobodnim uhoditi na adresama niže i uživaj u nadoazećem vikendu uz zvuke Laus-a.
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop