Skip to main content
  • 7.03.2017.

Terry Francis izdaje prvi album!

Prošlo je točno 20 godina od kada je Terry Francis dobio nagradu najboljeg novog DJ-a časopisa Muzik. Dodaš na to još čitavo jedno desetljeće uspona kroz kaskade undergrounda u sjeni kao onaj tip s besprijekornom opsesivnom tehnikom preciznog miksanja i imaš put koji je vodio do prvoga albuma ikada. 

 
Ponekad nazvan dub houseom s natruhama techna, pokušaj distinkcije konkretne Terryjeve žanrovske pripadnosti je besmislen jer on zapravo čini ono što bi dobar DJ trebao – zamućuje granice oslanjajući se na emocije s podija. Uslijedila je rezidencija u legendarnom Stems klubu, a '94. je rođena, danas sasvim nevjerojatno golema i nemirna, Wiggle večer u suradnji s Nathanom Colesom, također poznata i kao lijepa priča "kada je Nathan sreo Terryja" ili "kako londonski acid house ne jenjava" ili jednostavno kao najpoznatiji stup londonske tech house scene koja se tek rađala sredinom 90-ih. Finale 20. stoljeća, 1999. donijelo je rezidenciju u klubu u kojem je otvorio i prvu noć ikada, Fabricu, i tako već traje 17 godina ljubavi i glazbe.

 
Sada, preko četvrt stoljeća nakon početka, u ožujku možeš ugrabiti prvi sedmotračni LP sagrađen kroz slojeve starih traka i nikada objavljenog materijala. "Together" LP tako u zajedništvo spaja četiri trake s dva prethodna EP-ja, Freedom iz 2003. i Change iz 2005. koje su obje kao 12" izašle na Christopher Milovom Hallucination Limitedu, a tu će se naći i tri trake snimljene tijekom perioda kada su Francis i Ricardo Alfonso producirali "Change".
 
"Together", čekaš još 3 dana do 10. ožujka također s Hallucienda labela, a opisan je kao "zvuk kinematografskih, Detroitom inspiriranih zvučnih pejzaža povrh teškim basom i houseom pogonjenog ritma". Stoga baci oko na tracklist niže i stisni si play na naslovnoj traci s "Phono Obcura" kolekcije izdane 2014., osjećaš li neopisivu glad za malo Terryja u sunčanom zenitu utorka. Želiš li pak biti u fizičkoj prisutnosti legende ne bi bila loša ideja usmjeriti kostur ovoga vikenda prema Boogaloo-u (10.3.) ili na koju litaniju u riječku Crkvu (11.3).
 
 

 
Tracklist 
01. Change 
02. Rhythm Spirit 
03. Free 
04. Rosie And Hannah House 
05. Brothers & Sisters 
06. Together 
07. Through My Veins
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2