Skip to main content
  • alt
  • 16.02.2015.

22-godišnji splitski majstor Cuisine Dub

Što si ti radio s 22? Šanse su da nisi bio zaposlen kao Cuisine Dub ili, kako ga je majka nazvala, Ante. Napravio je već velike stvari i hrabrim koracima grabi dalje.

 
Ovaj splićanin izdavao je pod više aliasa, ali ipak čini se da ga je svijet prepoznao kao Cuisine Dub pod kojim se iz njega iscijedio debitantski album "Stranger" na našam Baile Musiku, čini se tako davne 2012. Ono što mladi Matas radi iznimno dobro je da te natjera da zatvoriš oći i transportira u onu emociju "samo zatvori oči, bit' će sve ok". Njegov rad karakteriziraju produkcije koje su mnogo zrelije, profinjenije i odmjerenije no što bi se očekivalo.

alt

 
Nakon Bailea, koji je iz Splita s vlasnikom Lukom Vujevom odletio u Frankfurt, za Antu su uslijedila i dva izdanja na ruskom vinyl only labelu Udacha na kojem je njegova glazba utisnuta u dvije ploče.
 
Perpetuum mobile ne pokazuje nikakvu namjeru zaustavljanja i trenutno radi na novoj trijadi koja bi uskoro trebala biti spremna udariti zvučne valove. Jedno od izdanja priprema se za Antin vlastiti label "Fields&Forests". Kao da sve ovo nije dovoljno Matas uredniči i po radiu KLFM i Radiu 808 s istoimenom "F&F" radio emisijom.

alt

Kako, želiš li napredovati, trebaš poštovati senioritet i učiti od onih koji su na ovom planetu duže od tebe, tako se pridružio splitskom kolektivu LoopJunkies, koji već jedanaest godina organizira događanja u uglatom klubu Kocka u koji je Ante također odlučio uložiti vrijeme volontiranjem.
 
Fantastično je kada na scenu stupi svježa krv s iskrenim entuzijazmom, voljom i naramkom novih ideja i energije. Prvo izdanje na Fields & Forests je u potpunosti rasprodano i Cousine Dub se baca na repress, a drugo si još imaš vremena zgrabiti dok ne stigne treće, na kojem Matas taman radi.i izazivamo te da se uspiješ oduprijeti temeljitom uživanju po stiskanju playa. Ne skidajte oko s ovoga mladca.
 

 
Očekujemo još svašta od splićanina koji vas je s vragolastim osmjehom ujedno pozvao i na party u orgaizaciji Loop ovisnika u Kocki 21.veljače na kojem će se na Beatsplap w. Kamikaze Space Programme predstaviti jedan bristolčanin. Pod aliasom Raiden prije deset godina krenuo je raditi na rušenju granica izmedu techna, drum'n'bassa i IDM-a. Stoga dođi i vidi. Tko zna, možda i Cuisine zavrti nešto.
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2