Skip to main content

ADE Sound Lab dodaje nova imena – tu su i Richie Hawtin i Daniel Miller

Labosi su oni koji su obično prirodno stanište ekipe u bijelim kutama. Ozbiljni, metodični i temeljiti, razdvajaju i poručavaju staro na njegove sastavne dijelove nebi li stvorili nešto novo.

 
Jedan labos sa sasvim sličnom glazbenom namjerom ujedno je i onaj koji se nalazi u zagrljaju najvećeg svjetskog skupa glazbenika, inovatora, onih koji žive na ivicama novih tehnologija i mogućnosti, umjetnika, profesionalaca iz branše i više stotina tisuća stopala koji su došli uhvatiti nit ove projekcije za budućnost elektronike u narednih godinu dana. Smješta se tako u njedra novog Amsterdam Dance Eventa koji traje od 19. do 23. listopada, a ugostit će preko 2000 glazbenika i profesionalaca.
 
Amsterdamski ultimativni event već je u nekoliko navrata punio lineupe pa je stigao i red na nadopunu zvučnog labaratorija. Kao dodatak Sound Lab ekipi kao što su Dave Smith, Jameszoo, Octave One i Francesco Tristano, u novoj etapi pridružuju se i Richie Hawtin, Daniel Miller, Mark Verbos i Matador koji će doprinijeti ovome jedinstvenom forumu koji spaja izvođače i fanove u sklopu ADE Music Talksa.

 
Sound Lab je dostupan svima kao besplatni višednevni događaj koji pokriva sve ono zvučno kao i sintezu auditornog, vizualnog i inovativnih načina na koji se glazba dijeli, demonstrira i ujedno se osvrće i na fenomenalnu novu opremu koja mijenja pravila igre.
 
Hawtin će tako preuzeti raspravu o filozofiji iza razvoja svoje nove PLAYdifferenly miksete koja je nastala u suradnji s britanskim dizajnerom Andyjem Rigby-Jonesom. Demonstrirat će MODEL1 PD u jednom tehnološkom masterclassu, dok će u odvojenom eventu dublinski producent, inženjer i DJ Gavin Lynch, tebi poznatiji kao Matador, preuzeti upotrebu MODEL1 PD-a kao studijski performer i live performer.
 
Dizajn instrumenata biti će u rukama glazbenika pionira i dizajnera Marka Verbosa, koji od ranih 90-ih radi kao glazbenik, inženjer/producent, synth tehničar i dizajner. Poznat je po live nastupima koji su u potpunosti improvizirani uz korištenje analogne opreme, a njegov vlastiti sintesajzer brand poznat je po svojoj estetici i glazbenim sučeljima.

 
Daniel Miller osnivač je Mute Recordsa, glazbenik i producent kao i sakupljač vintage elektroničkih instrumenata. On će se fokusirati na tečaj naziva Modular Basics gdje će pokazati što je sve moguće postići. Također će popričati i o svojim posljednjim glazbnenim istraživanjima i ulozi koju su analogni sintesajzeri imali u njegovoj karijeri.
 
ADE Sound Lab održat će se u žiži kroz četvrtak, petak i subotu, tj. od 20. – 22. listopada, a želite li uz ADE MusicTalks uhvatiti ujedno i sve live performanse, to možete učini pecanjem godišnje ADE kartice za 10 Eura. 
 
Planirate li pak biti prisutni na apsolutno svemu i učiniti baš ovu godinu onome kada ne spavate pett dana da biste posjetili sve što je moguće vidjeti, dok potiho priželjkujete što kloniranje još nije toliko uznapredovalo da postoji još jedan vi, možete si uhvatiti i smještaj u kampu 15-ak minuta udaljenom od gradskog Central Stationa. Više o ADE SLEEP/OVER-u uhvati ovdje, a za sve što bi te još moglo zanimati navrati na sasvim službene ADE stranice. Pa odvela vas stopala koji puta ove jeseni na glasne ulice Amsterdama
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2