Skip to main content

Animal Collective otkrio datum izlaska novog albuma

Electro-psych bend novim singlom "FloriDada" najavljuje album "Painting With" koji izlazi 19. veljače za Domino Records.

Piše: 

Kratka razmjena demo traka između članova grupe, Noaha Lennoxa (Panda Bear), Briana Weitza (Geologist) i Davea Portnera (Avey Tare) naznačila je izlazak jedanestog studijskog albuma Animal Collectivea. Baltimorska trojka se ovog proljeća našla u Ashevilleu u Sjevernoj Karolini i napravila pjesme, poslije čega su ih snimili u EastWest studiju u Hollywoodu. 

Iz Domina kažu kako se „Painting With“ oslanja na poliritmične beatove i modularni synth s referencama na kubizam i dadaizam. Posebno je zanimljivo da su stvaranju albuma doprinijeli glazbenik, Colin Stetson, koji je surađivao s velikanima poput Arcade Firea i Bon Ivera, zatim multiinstrumentalist i član Velvet Undergrounda, John Cale te Sonny DiPerri koji se pobrinuo da projekt s tehničke strane prođe kako treba. Album će biti distribuiran u 3 različite naslovnice, od kojih će svaku krasiti slika jednog člana benda. Dizajn potpisuje Brian DeGraw.

Popis pjesama:
 
01 FloriDada 
02 Hocus Pocus 
03 Vertical 
04 Lying in the Grass 
05 The Burglars 
06 Natural Selection 
07 Bagels In Kiev 
08 On Delay 
09 Spilling Guts 
10 Summing The Wretch 
11 Golden Gal 
12 Recycling
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop