Skip to main content
  • 29.08.2016.

Armin van Buren potvrdio prvi album pod svojim tvrđim trance aliasom!

Jedan običan prizemljeni Nizozemac, obiteljski čovjek i ugodan sugovornik ujedno je i nizozemski barjaktar trancea koji puni podije svime što dotakne onom neodređenom Midas kvalitetom koju samo neki posjeduju.

 
Uz Armin Only i A State of Trance svjetske turneje, Armin je upravo bio i tip koji je pokazao kako je nastupilo jedno novo doba stavivši pulteve u pogon i na krunidbi nizozemskog kralja i kraljice, ispred novih monarha i 15 000 ljudi uz pratnju Royal Concertgebouw orkestra. 
 
Čini se kao da je jedan od najzaposlenijih elektroničara danas tek nedavno izbacio studijski album "Embrace" no lovorike su dosadne kreativnima. Sjedneš tamo, otpočineš malo, zapališ cigaretu, pljusneš se po bedru, ustaneš i kreneš dalje s novim horizontom koji je već uhvatio oko.

 
Zagriženi trance puristi koji ne gledaju blagonaklono na komercijalniji apekt van Buurenova opusa, oduvijek su šaputali i bacali bube u uho i pitali u vjetar o jednom punokrvnom Gaia albumu. Svima onima koji spadaju u ove čistokrvne trance vode vjerojatno je već poznata činjenica da je Gaia alias iza kojeg je Armin sparkirao svoju žešću neomekšanu trance personu koja surađuje s Bennom de Goeijem. Dvojac se ukazuje za pultevima kao u plašteve zakrabuljeni par sipajući onaj pravi žešči hipnotički trance iz kojeg su procijeđeni elementi specifično dizajnirani za velike festivalske bine, a kako svemir voli ironiju, i na njima funkcionira.
 
{youtube}clvetMzQEDY{/youtube}
 
Najveći dio produkcija do sada je redovno stizao pod Arminovim imenom, dok je Gaia izdanje bilo rijetka anomalija i četverolisna djetelina, koja je svake godine rodila jednu do tri produkcije. No u live Q&A-ju s Creamfieldsa Armin je po prvi puta potvrdio da radi na stvaranju čitavog albuma pod ovim alternativnim zamaskiranim aliasom.
 
Pravim trancerima ovo je poslalo srse uz kralježnicu jer je gotovo nemoguće zamisliti da je čovjek iza Gaiae isti tip kao na festivalima. Gaia služi kao sidro za naoko podvojenu glazbenu ličnost, bipolarnost supostojanja u oba svijeta, pola na svijetlu i jednom nogom u mraku, stoga su očekivanja za Gaia album golema. Detalje izlaska još nemamo, ali svi fanovi iz van Buuren baze mogu skoknuti na puni Q&A niže dok čekaju. Enjoy!
 
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2