Skip to main content
  • Atlantis Festival
  • 17.12.2010.

Atlantis Festival pokupio nagradu “Vidi Web Top 100”

Atlantis Festival je najveći festival u Dalmaciji koji je u četiri godine postojanja uspio grad Split staviti na svijetsku glazbenu kartu.

Međutim, težak je i trnovit put bio Splićanima od samog početka do priznanja. Atlantis Festival je pokrenut 2007. godine pod imenom Atlantis Summer Challenge isključivo kao događaj lokalnog karaktera, ali su organizatori uvidjeli da festival može pružiti mnogo više. Odradili su kompletni rebranding, te se mogu pohvaliti da su u Split dovukli imena kao što su: Ladytron, Zoot Woman, Apparat, Shy Child, Thieves Like Us, Anoraak, Moullinex, ali i niz domaćih respektabilnih imena.
Još prilikom pokretanja kampanje Atlantis Festivala 2010., ekipa ovog festivala je najavila da imaju: entuzijazam, volju, znanje, ljeto, sunce, divan grad i bezbroj iznenađenja. Vjerujemo da su po završetku festivala i oni ostali iznenađeni nominacijama za najbolji website od strane WebFesta, najbolji mali festival u Europi od strane European Festival Awardsa, te nominacijom za Vidi Web Top 100.

Vidi Web Top 100 je jedini hrvatski natječaj koji je u 12 godina postojanja za istim stolom okupio više od 100 stručnjaka, s ciljem što objektivnijeg izbora najboljih hrvatskih internetskih stranica. Ove godine, natječaj je organiziran u 10 kategorija, a u jednoj od njih je svoje mjesto našao Atlantis Festival.  Žiri je izjavio: “Osim što volimo Atlantis Festival, njihov je sajt najbolji! Pohvalno je što nije pretrpan svim i svačim. Baš kao i sam festival, jako je (ali ne i pretjerano) dizajnerski profiliran. Dvojezičan, pregledan, informativan, moderan. nadamo se da će ga 2011. nadograditi i nekim “opasnim” imenom.

Čestitamo im od srca i s nestpljenjem očekujemo sljedeće izdanje festivala, kao sljedeće ljeto koje i iz godine u godinu pruža pregršt kvalitetnih događanja.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop