Skip to main content
  • boiler room

Boiler Room prerastao u underground fenomen

U posljednjih godinu dana glazbeni show sa sjedištem u Londonu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku postao je prozor u svijet sa zavidnom listom izvođača i velikim brojem poklonika. Nije to više samo brend nego vodeća platforma undergrounda zvuka.

Piše: 

Naslovna foto

boiler room

Koliko nas je samo bilo sretno što imamo priliku slušati i gledati prijenos proslave 25 godina karijere velikog Laurent Garniera u Warehouseu i uživati u setu koji je trajao duže od četiri sata. Ili pak nedavno popratiti papu Sven Vatha?! Možda ne možemo u životu čuti i vidjeti sve što nas zanima, ali od kada Bolier Room on line prenosi emisije i live setove svakako možemo biti više u toku i otkrivati novu glazbu i glazbenike.

Možda tajna uspjeha ove emisije leži u tome da je njegova pokretačica i sama DJ, te da se ukoliko propustimo nastup omiljenog nam DJ-a možemo ga kasnije downlodati i uživati isključivo u glazbi. Možda je tajna i u jednostavnoj web kameri koja nam daje tu dozu underground ekskluzivnosti, nešto poput voajerizma u privatne zabave, jer ipak prostor gdje se održavaju live svirke ograničen na listu koja je s vremenom od 30 ljudi narasla na 150 odabranih svakog tjedna. Možda i u zatamnjenom prostoru, gdje se stvarna publika nalazi iza izvođača, a ona virtualna ima osjećaj pripadnosti svjetskoj glazbenoj sceni.

{youtube}0di5Tg80uIQ{/youtube}

Trenutno sa sjedištem u Los Angelesu njegova vlasnica Sofie nema diskriminaciju prema žanrovima, kad bookira glazbenike u glavi joj je samo inventivnost, talent i originalnost. Često joj se javljaju glazbenici sa željom da surađuju, jer svima je jasno koliko Bolier Room ima poklonika. Tako je Peanut Butter 12.12.2012. odradio 12-satni set iz svoje kuće, što je zaista dosta intimno i posebno. Nakon toga je uslijedio after s 12 DJ-eva koji su puštali glazbu isključivo s 12-ica.

Iako je sve počelo kao emisija elektronskog izričaja, svakim danom show ekspandira na još veću glazbenu ponudu. Tako Sofie u sljedećoj 2013. planira pratiti Thom Yorkea iz Radioheada na njegovoj turneji što će također razveseliti mnoge. Osim toga uveli su novi glazbeni format “The Boiler Room Studio Sessions”  koji nije više ograničen samo na DJ-e, nego na bendove i live studijske svirke.

Boiler Room kao glazbena platforma sa svojim planovima za 2013. bit će više nego uzbudljiva, a mi možemo biti sretni zbog ovakve blagodati koju nam je internet omogućio.  

 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2