Skip to main content
  • alt
  • 28.03.2015.

Deep House i Underground Techno u Šibeniku

Jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je ikada električnu energiju uveo da osvijetli svojim građanima ulice, danas ovom istom energijom slaže jedan od najboljih deep house i underground techno klupskih programa.

 
Kulturni centar Šibensko-kninske županije ima toliko rasplesanih stopala koja su samo tražila svoje mjesto koje bi mogl zvati glazbenim domom i čini se da je Caffe Night Bar Mangan Rules sjeo u pravo vrijeme.
 
Postavši od bara i noćni klub odlučio je stvoriti i program koji bi podigao glazbeno-kulturnu ponudu grada i u duge noći privukao fantastična gostovanja i lokalne velikane pulteva kao i nove mladice koje tek pišu svoje priče.
{youtube}G70J1SUbggY{/youtube}
 
Da bi srce programa zakucalo Manganci su potražili troje radišne, sposobne gospode i rezidentske palice preuzimaju Lawrence K, Santiago Batacosta i KeC. Dečki imaju plan koji se temelji isključivo na glazbi i vjeruju da ona priča sama za sebe pa se klone grandioznih mainstream PR bombaških napada i nastoje nove hodočasnike podija privuči kvalitetom pa tako snimke mnogih live setova kojima vam žele pokloniti komadić atmosfere možete pronaći na Mixcloud stranici (i samo za informaciju uvijek uokolo kruže neke vreće s kikirikijem da imaš snage plesati do jutra prije no što te uhvati neodoljiva želja za nekim burekom ili ranojutarnjim sendvičem s hrpom majoneze).

alt

 
Mangan Clubbing program u zadnjih godinu dana fino odrasta i sve jasnije iscrtava svoje smjernice pa je kvalitetu prepoznao i šibenski NOX festival i voditelji lokalnih labela su oduševljeno pohrlili u suradnje.
 
Kako nitko nije otok sam za sebe, da parafraziramo gospodina Hemingwaya, zvona zvone u poziv zainteresiranima za suradnju koji plivaju istim zvučnim vodama i smatraju da bi ispreplitanje programa moglo obogatiti i unaprijediti oba. Svi sličnoga koncepta mogu dakle šibnuti mail na manganrules@net.hr ili se javiti na službenu FB stranicu.
 
Planovi za budućnost rastu i bujaju pa bismo tako do kraja ove godine Mangan mogli posjetiti u većem i adekvatnijem prostoru i poslušati gostovanja sa čitave plave lopte, ali orijentacija na hrvatske underground DJ-e i producente nimalo ne jenja dok se radi na reanimaciji šibenske elektronike.
 
Pa sada pomalo o momcima koji svakodnevno ustaju i liježu uz glazbu.
 
Santiago Batacosta rođeni je šibenčanin koji se u elektroničke vode ubacio 2010. u primoštenskom coctail-baru Sky Lounge i nakon što mu je set zavrtjela kultna emisija DJ TimeE snježna kugla se zarolala a najugodnije se osjeća rolajući se preko deep tech housea i techna. Dijelio je pult s Ianom Pooleyem kao i domaćim Kikijem, Felverom i Frajmanom. 2014. je donijela fenomenalan svjetski odjek nakon što je set Going Deep With Meryl Streep emitiran na Radio Vibe France pa se njegov rad čuo i u Portugalu, Japanu, Francuskoj, Belgiji i Turskoj, a upadom u ekipu Mangan Clubbinga započinje nova uzbudljiva etapa života.

alt

 
Nedavno je postao i član Decoded obitelji a moći ćete ga naći i da se igra stilovima kao što su nu-disco, soulful house, liquid drum’n’ bass, jackin’, disco & funky house, jazz house, trance, tech house, goa & psy, progressive house & techno no ipak uvijek u svakom setu će se naći neka Dinina traka kao posveta kralju funka.
 
Lovre Kanjer aka Lawrence K zadranin je koji je svoju ljubav prema glazbi službeno ozakonio 2011. zahvaljujući baš KeC koji ga je zvao na svirke. Lovre u setovima ima nevjerojatnu sposobnost pričanja priča koje vas vode emocionalnim toboganom pažljivo složenih uvoda, vrhunaca, peripetija i raspleta, dok se u setovima igraju nova i stara izdanja deep housea i tech housea, a u ovoj novoj godini krenuo je sa serijom setova naziva DeepPlayground.

alt

 
I posljednji s rezidencijom je Drago Rak poznatiji kao KeC. Igrajući se žanrovima kao što su deep house, tech-house, electro, deep-tech, minimal  na scenu upada već sa 16, uz pomoć DJ-a Mate Kokića i Le Sare. Njegov specifični talent za pultom su kante pozitivne energije koje lije po prisutnima po klubovima diljem Hrvatske, BIH, Slovenije, Italije i ujedno je jedan od začetnika Electro Funk Festa.

alt

 
Tako da tri momka, jedan klupski program, jedan noćni klub i ti. Zatekneš li se neki ljetni vikend u Šibeniku znaš kuda te noge nose. Sretna vam subota dragi naši!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk